Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Garbine Muguruza şi Rafael Nadal, sportivii anului 2017 în Spania

Garbine Muguruza şi Rafael Nadal, sportivii anului 2017 în Spania

Tenis

Comentarii

Jucătorii de tenis Garbine Muguruza şi Rafael Nadal au fost desemnaţi sportivii anului 2017 în Spania, cu ocazia celei de-a 70-a ediţii a Galei premiilor ziarului El Mundo Deportivo, care a avut loc la Barcelona.

"Sunt foarte bucuroasă să mă aflu aici pentru prima oară, iar faptul că am primit o recunoaştere atât de frumoasă, după un an minunat, este ceva foarte important. Este răsplata unei munci foarte dure", a declarat cu această ocazie Muguruza (24 ani), născută în Venezuela.

Iberica a câştigat în 2017 al doilea său titlu de Mare Şlem la Wimbledon, impunându-se totodată şi în turneul de la Cincinnati (SUA). Ea a acces pe prima poziţie a clasamentului WTA în septembrie, fiind a doua reprezentată a Spaniei care a reuşit această performanţă, după Arantxa Sanchez Vicario, în 1995. Muguruza a rămas în fotoliul de lider WTA până pe 8 octombrie, ocupând în prezent poziţia a patra.

Rafael Nadal (31 ani) a fost premiat, la rândul său, după un sezon excepţional, în care a reuşit să revină în fruntea ierarhiei masculine, fiind cel mai vârstnic tenisman care a încheiat anul pe prima poziţie a clasamentului ATP. El a cucerit în total şase trofee în 2017, între care două de Mare Şlem, la Roland Garros şi US Open.

De menţionat că Muguruza şi Nadal s-au aflat concomitent pe prima poziţie în ierarhiile tenisului profesionist, timp de aproximativ o lună, fiind pentru prima oară când cele două circuite, WTA şi ATP, au fost dominate în acelaşi timp de reprezentanţi ai Spaniei.

Afla mai multe despre: garbine muguruzarafael nadalspaniasportivii anuluiel mundo deportivo 

viewscnt
Articole similare