Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Garry Kasparov e la Bucureşti! "Nu e totul să ajungi campion mondial, ci să găseşti mereu noi provocări"

Garry Kasparov e la Bucureşti! "Nu e totul să ajungi campion mondial, ci să găseşti mereu noi provocări"

Diverse

Comentarii

Garry Kasparov, cel mai tânăr campion mondial din istoria şahului, la doar 22 de ani, în 1985, a vizitat pentru prima oară România, ca invitat special al conferinţei Making The Right Moves, în care a oferit sfaturi din experienţa sa pentru modul de a lua decizii în lumea businessului.

"Am realizat că nu totul e să joci, să câştigi, să ajungi campion mondial, ci este vorba să te reinventezi, să găseşte mereu noi provocări. După ce am renunţat la şah, am căutat un mod de a împărtăşi experienţele mele. De multe ori mi s-a cerut un sfat şi am spus nu. Nu e vorba de un sfat, fă asta şi viaţa ţi se va schimba, e vorba de cine eşti. Luarea deciziilor este unică pentru fiecare persoană, la fel ca ADN-ul sau sentimentele fiecăruia. Înainte de a lua o decizie, trebuie să te cunoşti. Despre asta e vorba. 

În şah, dacă vei câştiga, este pentru că de cele mai multe ori adversarul a făcut ultimul o greşeală. De aceea fiecare meci conţine multe informaţii valoroase din care poţi învăţa, şi asta face parte din natura umană, să analizezi meciul şi mereu vei găsi ceva care te va ajuta să ai mai mult de câştigat decât de pierdut. E foarte important să analizezi greşelile, pentru că dacă nu o faci, altcineva o va face şi a doua zi va utiliza aceeaşi armă împotriva ta", a declarat Kasparov. 

În luna mai, Kasparov a lansat ultima sa carte ''Deep Thinking: Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity'', în care scrie despre partidele cu computerul Deep Blue, anii de cercetare şi discursurile pe tema relaţiei dintre oameni şi computere, colaborarea privind cercetări despre viitorul umanităţii la Universitatea Oxford. 

Afla mai multe despre: garry kasparovsahbucuresticonferintaanalizaperformanta 

viewscnt
Articole similare