Experiențe împreună.
You are here:

Veste excelenta pentru Mirel Rădoi! Constantin Budescu este gata de joc. Mijlocaşul Astrei a făcut deja primul antrenament cu echipa

Veste excelenta pentru Mirel Rădoi! Constantin Budescu este gata de joc. Mijlocaşul Astrei a făcut deja primul antrenament cu echipagalerie foto

Liga 1

Comentarii

Constantin Budescu este gata să revină pe terenul de joc, a anunţat Bogdan Andone, antrenorul Astrei. Este o veste importantă inclusiv pentru echipa reprezentativă a României.

Într-un moment în care Astra Giurgiu a ajuns ultima în clasament, Bogdan Andone poate răsufla cumva uşurat. Antrenorul giurgiuvenilor îl va avea din nou la dispoziţie pe Consantin Budescu, cel mai important şi cel mai valoros jucător al său.

La finalul partidei pierdute clar la Ovidiu (1-4, cu Viitorul), Bogdan Andone a explicat că Budescu a efectuat deja primul antrenament cu echipa şi a dat şi un termen la care starul astralilor ar putea fi din nou, titular în echipa sa:

"Da, a făcut un antrenament joi. Depinde cum se va antrena săptămâna viitoare, dacă va avea continuitate în antrenamente şi dacă va face toate antrenamentele cu ehipa, posibil să apară la meciul cu Voluntari" a mărturisit Bogdan Andone.

Cotat la 2.4 milioane de euro, Constantin Budescu (31 de ani) a bifat doar 56 de minute în prima etapă a meciului cu FCSB, pierdut clar de Astra Giurgiu, scor 0-3.

Fotbalistul care a revenit la Astra după un periplu pe la Al Shabab are 217 meciuri jucate pentru formaţia giurgiuveană şi nu mai puţin de 79 de goluri marcate. Poate şi mai impresionant este bagajul de asisst-uri oferite de "Costică" Budescu, jucător care şi-a trecut în palmares 75 de pase decisive pentru formaţia din Giurgiu.

Budescu a jucat în cariera sa pentru Astra, FCSB, Al Shabab, Petrolul şi Dalian Professional.  A strâns 40 de meciuri în cupele europene, 14 goluri şi 13 pase decisive.

Revenirea lui Constantin Budescu, veste foarte bună şi pentru Mirel Rădoi

Constantin Budescu este un jucător foarte interesant şi pentru echipa naţională. Revenirea sa îl poate ajuta pe selecţionerul Mirel Rădoi în barajul cu Islanda. De altfel,  Rădoi a confirmat înainte de accidentarea lui Budescu, că fotbalistul Astrei este unul dintre jucătorii care pot purta tricoul cu numărul 10 la echipa naţională de fotbal a României:

„Avem mulţi jucători care pot purta tricoul cu numărul 10. Începem cu Ianis, Budescu, Nistor, Stanciu, Cicâldău, Maxim. Sunt 6 la prima strigare. Să nu mai spun Alexandru Băluţă. Spre exemplu, Eric Bicfalvi joacă numărul 10 la echipa de club. Jucătorul în care noi credem că poate juca numărul 10, trebuie să vrea tricoul. Dacă spune că nu îl vrea, atunci e clar. Ianis e decarul meu, am mai spus-o”, a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Budescu are 15 prezenţe sub tricolor şi cinci goluri marcate. A debutat în echipa reprezentativă acum şapte ani, iar în mandatul lui Mirel Rădoi nu a putut fi încă selecţionat din cauza accidentării sale.

Ultima dată când Constantin Budescu a prins lotul primei reprezentative a fost în noiembrie 2019, la partida pierdută de tricolori, 0-5 cu Spania.
 

viewscnt
Articole similare
Borcea a dat lovitura in plina criza. Cati bani a luat dupa vanzarea apartamentului din Miami, de...