Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gauff nu-şi revine după înfrângerea cu Halep: "Ceva s-a întâmplat cu mine. Trebuie să aflu şi eu!" Ce a chinuit-o pe americancă

Gauff nu-şi revine după înfrângerea cu Halep: "Ceva s-a întâmplat cu mine. Trebuie să aflu şi eu!" Ce a chinuit-o pe americancă

Tenis

Comentarii

Simona Halep a pus punct aventurii americancei Gauff, considerată noua stea a tenisului mondial. Americanca susţine că a avut probleme medicale în timpul jocului cu Simona.

Simona Halep a făcut încă un pas spre cea mai bună perfoemanţă a ei la Wimbledon, semifinala jucată în 2014. A învins-o pe Gauff şi şi-a asigurat o întâlnire în sferturi cu Shai Zhang. Pentru adversara Simonei din optimi, experienţa la Wimbledon a fost una la care nici ea nu visa înainte de startul turneului. Americanca a încercat să găsească explicaţii după înfrângerea în faţa Simonei, scor 6-3, 6-3 pentru româncă. Gauff a invocat probleme stomacale. 

"Nu m-am simţit 100% bine din punct de vedere fizic, dar şi Simona a jucat foarte bine", a declarat Gauff. 

Întrebată ce probleme a avut cu stomacul, Gauff a răspuns:

"Ca să fiu sinceră, nu ştiu. Trebuie să investighez şi să aflu şi eu", a declarat Gauff. 

Gauff a reuşit să vadă partea plină a paharului. Începând de lunea viitoare va ocupa locul 139 , după ce înainte de statul turneului, era pe 313. 

"M-am distrat pe teren. Am reuşit să fac asta în ciuda faptului că vedeam că pierd", a declarat Gauff. 

Calificată în sferturi la Wimbledon, Serena Williams a fost atentă la parcursul compatrioatei Gauff. 

"E un adevărat star. Eu nu eram deloc asemeni ei la 15 ani. În primul rând, nu jucam aşa. E atât de echilibrată! Eu, cu sigurnaţă, eram pe undeva uitându-mă la desene animate", a declarat Williams. 

Simona Halep a doua victorie în două seturi din trei întâlniri

Halep a mai trecut în două seturi şi în primul tur, în meciul Sasnovich, apoi a avut nevoie de set decisiv cu Buzărnescu. În sferturi, Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a învins-o pe Cori Gauff cu 6-3, 6-3. La doar 15 ani, americanca este văzută ca noua senzaţie a tenisului mondial, însă Halep a avut meciul sub control pe toată durata partidei. Halep va juca în următoarea fază a turneului din Anglia cu Zhang Shuai din China.

Halep a început meciul cu break, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Americanca a ridicat scorul al 2-1, apoi jucătoarea română a obţinut, muncit, e drept, trei ghemuri al rând. Pe primul, cu serviciul (cu trei duble greşeli la rând), după ce a revenit de la 15-40. Halep a mai făcut un break, mult mai uşor decât anterioarele şi a închis setul cu 5-3, după 42 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mai simpu pentru Simona Halep, chiar dacă s-a terminat tot cu 6-3 şi s-a văzut egalată după ce a condus cu 2-0, cu break în ghemul secund. Fostul lider WTA s-a desprins la 5-2, a avut două mingi de set la pe serviciul rivalei, dar Gauff le-a anulat şi s-a apropiat la două ghemuri. Tânăra sportivă din SUA nu a mai avut ce face în ghemul următor, iar Halep a pus capăt meciului, după 74 de minute.

Halep va evolua în sferturi cu Shuai Zhang (China), locul 50 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, pe Daiana Iastremska (Ucraina), locul 35 WTA.

Zhang conduce cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Românca s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Calificarea în sferturi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 294.000 de lire sterline (328.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.

Afla mai multe despre: halepgauffwimbledon 

viewscnt
Articole similare