Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Gavi e de neînlocuit". Reacţia categorică a lui Deco după accidentarea gravă a mijlocaşului Barcelonei

"Gavi e de neînlocuit". Reacţia categorică a lui Deco după accidentarea gravă a mijlocaşului Barcelonei
Comentarii

Directorul sportiv al FC Barcelona, Deco, spune că accidentarea gravă a lui Gavi este o "lovitură teribilă" pentru catalani, considerând că mijlocaşul este un jucător de "neînlocuit".

"Va trebui să facem faţă acestei situaţii. Gavi este, cred eu, un jucător de neînlocuit, este o lovitură grea pentru noi. Nu cred că există un alt jucător în prezent care să aibă mentalitatea sa, capacitatea sa, talentul său. Este o greşeală să credem că-l putem înlocui", a menţionat Deco.

În context, el a precizat că gruparea nu va încerca să aducă pe altcineva la echipă pe acest post în perioada transferurilor de iarnă. "Ne păstrăm echilibrul. Sigur, e trist pentru el, pentru noi, dar nu-i vom aduce un înlocuitor, nu vom găsi aşa ceva", a punctat Deco.

Mijlocaşul spaniol Gavi a suferit o ruptură completă de ligament încrucişat anterior la genunchiul drept şi o leziune la meniscul extern în meciul Spaniei cu Georgia (3-1), disputat duminică la Valladolid în preliminariile EURO 2024, anunţa clubul catalan în urmă cu două zile.

Leziunea ar putea pune capăt sezonului pentru Gavi, care, conform unor experţi, ar urma să fie indisponibil circa opt luni. Jucătorul se va opera la genunchi în următoarele zile.

Gavi, 19 ani, s-a accidentat în minutul 23, când a făcut o preluare pe piept a balonului şi s-a răsucit să pornească spre poartă, iar genunchiul i s-a blocat. Anterior el fusese ţinta unui atac din spate al unui jucător georgian.

În acest sezon, Gavi a disputat 15 meciuri la Barca (13 ca titular), dintre care 12 în La Liga şi trei în Liga Campionilor. De la debutul său la Barcelona, în august 2021, Gavi a strâns 111 meciuri, 89 ca titular, în care a marcat şapte goluri şi a oferit 13 pase de gol. În 2022, el a cucerit trofeul Golden Boy.

Anul trecut la Cupa Mondială 2022 din Qatar, Gavi a devenit al doilea cel mai tânăr jucător de la debutul lui Pele la CM 1958.

'Este un moment foarte dificil pentru Gavi, Barcelona, echipa naţională şi pentru mine, e ca şi cum am fi pierdut meciul", a declarat selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, în conferinţa de presă de duminică. "Aceasta este partea urâtă a fotbalului. Îmi pare foarte rău. Aceasta este cea mai amară victorie pe care am trăit-o vreodată în viaţa mea'', a adăugat De la Fuente.

Afla mai multe despre: deco 

viewscnt
Articole similare