Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gemenele din gimnastica ritmică au şi o pasiune pentru dans: "Am învăţat în trei zile. Este şi o artă"

Gemenele din gimnastica ritmică au şi o pasiune pentru dans: "Am învăţat în trei zile. Este şi o artă"galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Surorile Irene şi Ada Pătraşcu au creat un moment de dans spaniol, conceput în totalitate de ele. Fetele, componente ale lotului naţional de junioare de gimnastică ritmică al României, sunt eleve în clasa a 8-a şi îşi împart timpul între antrenamente, competiţii, şcoală şi meditaţii.

Gemenele din gimnastica ritmică, dansatoare de flamenco

Gemenele Irene şi Ada Pătraşcu, fetele fostului fotbalist Bogdan Pătraşcu, au dansul în sânge. Gimnastele s-au îndrăgostit de muzica flamenco şi au creat un moment artistic special, gândit în totalitate de ele.

„Dansul este compus de noi şi l-am învăţat în 3 zile. În gimnastica ritmică este nevoie şi de creativiate. Gimnastica ritmică este un sport dar este şi o artă în care creativitatea este necesară”, a declarat Irene Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României, pentru Sportsnet.ro

Fetele, gemene diferite au decis împreună momentul coregrafic.

„Ne-am gândit ce am putea să facem ca să fie special şi artistic şi ne-a venit în minte flamenco” - Irene Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României.

Chiar dacă sunt gemene, sportivelor nu le place să se îmbrace la fel. Rochiile şi evantaiele pe care le-au folosit la momentul artistic sunt diferite. „Nu ne place să ne îmbrăcam la fel, fiecare dintre noi are stilul său şi aşa am fost învăţate de mici”  – Ada Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României. 

La 7:00 sunt în sala de antrenament 

Fetele sunt eleve în clasa a 8-a şi au un program extrem de încărcat. Cu toate acestea nu lipsesc de la niciun antrenament.

„Deocamdată reuşesc să îmbine destul de bine şcoala şi gimnastica şi nu renunţă la gimnastică ceea ce mă impresionează. Sunt două gimnaste care la ora 7:00  vin la sală, se trezesc devreme şi îşi urmează programul zilnic” – Ştefania Prioteasa, antrenoare lot naţional de gimnastică ritmică al României.  

„Mergem la antrenament, de la 7:00 sau 7:30  în unele zile mergem la meditaţii după antrenament, după, la şcoală şi venim acasă, ne facem lecţiile şi dormim” – Ada Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României.

Şi pentru antrenoarea lor, anul acesta va fi unul special. Mai are puţin şi naşte dar nici ea nu lipseşte de la sală.

„Sunt însărcinată în 8 luni, am încercat să le fiu cât mai mult aproape , sper să reuşesc până aproape de final, şi să mă întorc cât mai repede alături de ele. Activitatea îmi face bine şi mă ajută să rămân în formă” – Ştefania Prioteasa, antrenoare lot naţional de gimnastică ritmică al României.  

Una este bună la matematică, cealaltă la limba română 

Deşi sunt în clasa a VIII a şi au mult de învăţat, fetele nu se gândesc o secundă să o lase mai uşor cu gimnastica ritmică. Ele fac sport de performanţă de la 4 ani şi jumătate, sunt legitimate de Clubul CS UNEFS Bucureşti şi sunt pregătite de antrenoarea Mariana Mezei.

„Aşa cum am făcut până acum, aşa vom face şi anul acesta, mergem în paralel şi cu şcoala şi cu gimnastica” -Irene Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României. 

Adolescentele sunt bune şi la şcoală. Cea mai mică notă pe care o au în carnet este 8.

„Eu sunt mai bună la matematică şi o ajut pe Irene, iar sora mea este mai bună la limba română şi mă ajută pe mine”- Ada Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României.

Anul acesta au început şi meditaţiile.

„Facem la limba română şi la matematică, materiile pe care le vom avea la examen. Nu avem emoţii. Încercăm să nu ne stresăm, noi suntem obişnuite de la concursuri şi ştim cum să ne gestionăm emoţiile şi stresul” -Irene Pătraşcu, componentă a lotului naţional de gimnastică ritmică al României. 

Sportivele fac parte din lotul naţional de junioare de gimnastic ritmică al României şi concurează în proba de ansamblu alături de o altă pereche de gemene, Andra şi Carina Crainic, de Eva Vencu, Andreea Năstasă şi Ariana Alexandru. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: irene pătraşcuada pătraşcugimnastica ritmica 

viewscnt
Articole similare