Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Geniul care se luptă cu recordurile" Sabrina Ionescu vine la Telekom Sport! Prima apariţie într-o emisiune a sportivei care face senzaţie în SUA, vineri, de la ora 19:00, la Telekom Sport 1

"Geniul care se luptă cu recordurile" Sabrina Ionescu vine la Telekom Sport! Prima apariţie într-o emisiune a sportivei care face senzaţie în SUA, vineri, de la ora 19:00, la Telekom Sport 1galerie foto

Sporturi

Comentarii

Sabrina Ionescu (22 de ani) este cea mai bună jucătoare de baschet feminin din Statele Unite la nivel universitar. Provine dintr-o familie de români, dar s-a născut în SUA. Vineri, de la ora 20:30, jucătoarea de origine română vine la Telekom Sport, într-o ediţie moderată de Silviu Tudor Samuilă şi Virgil Stănescu.

Sabrina Ionescu vine vineri, de la ora 19:00, la Telekom Sport 1 

Povestea Sabrinei Ionescu, baschetbalista de origine română, care face senzaţie în SUA

"Sabrina Ionescu este jucătoarea din baschetul american al colegiilor, care poate fi considerată echivalentul lui Russel Westbrook: a ameninţare înfricoşătoare, care evoluează cu o combinaţie impresionantă de graţie şi volatilitate. Sabrina este atletul suprem şi un adevărat geniul al baschetului". Aceasta este descrierea pe care i-o face reputatul cotidian The Guardian, baschetbalistei de origine română.

Şi spaniolii sunt la picioarele ei: "Răzbunarea lui Ionescu.  Nu pare un titlu rău pentru o piesă de teatru, nu? Dar nu. Nu vorbim de Eugen Ionesco, regele teatrului absurd. Aici este vorba despre Sabrina Ionescu, o baschetbalistă genială, de origine română, dar care evolueaza în baschetul din colegiile din Statele Unite" scrie El Correo.

Provine dintr-o familie de români, vorbeşte bine româneşte, dar ... joacă pentru SUA: "E un fenomen!"

Fiica Lilianei Blaj şi a lui Dan Ionescu, Sabrina mai are un frate geamăn, care joacă încă baschet la Oregon University. Părinţii săi au emigrat în 1995 în Statele Unite. Liliana şi Dan au încercat să fugă încă din 1989, afectaţi de violenţele revoluţiei din România. N-au reuşit.

Sabrina Ionescu este o tânără care se luptă în baschetul american cu recordurile. Ea deţine recordul de triple-double în NCAA, indiferent că vorbim despre o competiţie rezervată femeilor sau bărbaţilor. Este liderul tuturor timpurilor în ceea ce priveşte pasele decisive 769, interceptari 549 şi Triple Doubles 21.

 

 

Într-un top alcătuit de ESPN în 2017, Sabrina era considerată al patrulea mare talent la nivel de juniori în Statele Unite. Astăzi ea a devenit cea mai importantă ţintă pentru toate echipele importante din campionatul american de baschet rezervat fetelor.

Povestea ei e simplă. Şi seamănă cu povestea Biancăi Andreescu. La fel ca  şi jucătoarea de tenis care reprezintă Canada, Sabrina provine dintr-o familie de români. Şi, la fel ca Bianca, fiica familiei Ionescu reprezintă o altă ţară. Vorbeşte româneşte, dar se simte americancă. De altfel, Sabrina este un produs 100% al baschetului ameircan, iar recent a devenit cea mai buna pasatoare şi marcatoare din istoria sistemului universitar. Un sistem complet diferit de cel din România, care atrage zeci de mii de oameni la meciurile dintre colegii. Acolo, sportivii se pot dezvolta corespunzător, pot creşte în timp ce învaţă. Pot progresa în timp ce fac sport. Pot deveni vedete, înainte să ajungă la cel mai înalt nivel.

La vârsta de 16 ani, Sabrina Ionescu a fost selecţionată în naţionala Under 16 a Statelor Unite. Şi a convins! A reuşit să câştige două medalii de aur inclusiv la Jocurile Olimpice alături de aceasta reprezentativă şi le-a făcut pe colegele sale de echipă să exclame: "E un fenomen! Cel mai bun pointguard cu care am evoluat vreodată. E un star!".

A ratat intenţionat o lovitură pentru a atinge un nou record: "Un geniu al baschetului"

Duminica trecută, Sabrina Ionescu a atras din nou toate privirile asupra ei. A reuşit al 18-lea triple double pentru Ducks, la capătul unui meci câştigat categoric în faţa celor de la Indiana 91-68.

Spre finalul partidei, Sabrina era la o singură recuperare de un nou record. A ratat intenţionat aruncarea pentru că a fost sigură că poate recupera o nouă minge la faza imediat următoare.

I-a ieşit, iar americanii au înnebunit: "Sabrina, un geniu al baschetului. Russel Westbrook, copy that!"

"Nici nu trebuie să o fi văzut prea mult la lucru. Chiar şi cineva care nu l-a văzut vreodată jucând pe Lionel Messi, atunci când îl vede prima dată realizează că e la un alt nivel faţă de restul adversarilor săi!" scrie The Guardian, completat de americani: "Ionescu pictează pe teren. Când joacă, sportul devine artă"

La 22 de ani, Sabrina e o mândrie pentru americani. Cu siguranţă ne-am fi dorit să fie o mândrie pentru noi, românii. Dar, oare ar fi avut şansa să ajungă la acelaşi nivel, crescând într-un sport care în România nu este nici pe departe o prioritate?

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sabrina ionescu 

viewscnt
Articole similare