Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Copos s-a umplut de bani de pe urma lui, însă fotbalistul a clacat inexplicabil. Este considerat cel mai neinspirat transfer din istoria clubului

George Copos s-a umplut de bani de pe urma lui, însă fotbalistul a clacat inexplicabil. Este considerat cel mai neinspirat transfer din istoria clubului

Fotbal

Comentarii

La începutul anului 2008, George Copos, încă patron al Rapidului, îşi freca mâinile de bucurie. Pe adresa clubului sosise o ofertă de multe milioane de euro pentru unul dintre jucătorii săi.

Îndepărtat de la FCSB, Oleg Protasov s-a întors în ţara sa natală, la Dnepr Dnepropetrovsk, cea care era a treia forţă a Ucrainei, după granzii Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev. Aflat în căutarea unui atacant de careu, Protasov şi-a oprit atenţia asupra golgeterului din Giuleşti, Ionuţ Mazilu.

Astfel, Dnipro a înaintat o ofertă Rapidului de 3,7 milioane de euro, însă George Copos a vrut mai mult. A cerut 4,4 milioane de euro, însă s-au intersectat la jumătatea înţelegerii, la 4 milioane de euro, iar Ionuţ Mazilu devenea cel mai scump fotbalist vândut vreodată de Rapid.

  • După doar şase luni, în vara lui 2008, transferul lui Ionuţ Mazilu era detronat de cel al lui Cristi Săpunaru la FC Porto, pentru 5 milioane de euro.

Aflat la 26 de ani, Ionuţ Mazilu se afla în cea mai bună formă a carierei. Venea din postura de golgeter al Ligii 1 şi se afla în vizorul Victor Piţurcă pentru Campionatul European din 2008, fiind unul din preferaţii săi.

Cu toate acestea, evoluţiile lui Mazilu la Dnipro au fost mai mult decât dezamăgitoare: nouă meciuri şi un singur gol, într-un an de zile. În încercarea de a-l resuscita, Dnipro îl trimite împrumut la Arsenal Kiev, unde marchează 21 de goluri în 63 de partide, însă nu se mai întoarce niciodată la Dnepropetrovsk. Semnează cu Arsenal Kiev din postura de jucător liber de contract, în vara anului 2011. Mai bifează, 29 de meciuri şi 9 goluri pentru formaţia din Kiev, iar în 2013 se retrage din activitate, la 31 de ani.

Ucrainenii nu l-au uitat şi l-au plasat pe Ionuţ Mazilu pe prima poziţie în clasamentul celor mai eşuate transferuri realizate vreodată de Dnipro, care între timp s-a şi desfiinţat, în 2019. Continuarea sa, Dnipro-1, se află pe locul 7 în campionatul Ucrainei.

Pe locul 10, se află o altă cunoştinţă a fotbalului românesc. Este vorba de fostul fundaş al celor de la DInamo Bucureşti, ajuns între timp la Poli Iaşi, lituanianul Linas Klimavicius. A fost transferat pentru 400.000 de euro, de la Suduva din Lituania, pe vremea când avea doar 19 ani, însă nu a apucat să joace decât două meciuri oficiale pentru Dnipro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare