Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Ogăraru, despre saltul imens făcut de academia Stelei în ultimul an: ”Ministrul, personal, ne-a transmis asta”

George Ogăraru, despre saltul imens făcut de academia Stelei în ultimul an: ”Ministrul, personal, ne-a transmis asta”

Steaua

Comentarii

Într-un clasament cu toate academiile din România publicat miercuri, Steaua a avut parte de o creştere senzaţională, de pe poziţia 61 pe 13.

Clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România a fost publciat în cursul zilei de miercuri. 69 de entităţi se află pe lista publicată de FRF, iar Steaua a avut parte de eca mai impresionantă creştere. Deşi nu se află încă aproape de liderii clasamentului, academia clubului militar s-a ridicat de pe a 61-a poziţie pe a 13-a, în doar un an.

Iulian Miu şi George Ogăraru s-au ocupat de proiectul de restructurare a academiei Stelei, iar cei doi au avut rezultate incredibile. Jucători în Ghencea pe vremuri, cei doi au revenit pentru a ajuta clubul să ajungă, din nou, în vârful fotbalului românesc. George Ogăraru a detaliat în ce au constat exact schimbările impuse de el şi Iulian Miu.

George Ogăraru, despre saltul imens făcut de academia Stelei în ultimul an

”Nu ştiu cum s-a făcut dosarul precedent. Dar ştiu că în decembrie 2020, când am revenit în club, copiii plecau din Academie. Acum vin tot mai mulţi, avem de unde să alegem, să facem selecţie. Eu cu Iulian Miu m-am ocupat de acest dosar.

Din momentul în care am venit, a fost una dintre priorităţi să facem un dosar foarte bun, să punem în valoare toate facilităţile pe care le avem, umane şi materiale. Am adaptat modul nostru de funcţionare la cerinţele FRF şi asta a fost cea mai mare volum de muncă, întocmirea documentaţiei. 

Apoi, am repoziţionat antrenorii, conform pregătirii şi licenţelor pe care le deţin şi am obţinut toate omologările necesare pentru terenurile din baza sportivă. În plus, am alocat nutriţionist, preparator fizic, personal suport, care să poată să acopere toate nevoile grupelor de copii şi juniori pentru o dezvoltare sănătoasă.

N-a fost deloc uşor să-l conving de acest proiect, dar mă bucur că acum Marian Lupu este cu noi. El se va ocupa de tot ceea ce înseamnă strategia de dezvoltare fizică, de program. Am făcut asta şi pentru a nu mai întârzia investiţia în viitor.

Toată lumea se plânge că fotbalul românesc s-a degradat atât de mult şi că nu mai face performanţă la nivel european fiindcă nu s-a investit în copii şi juniori. De când am revenit, am avut ca proprietăţi şi echipa mare şi Academia. A fost o muncă grea, dar uite că îşi arată roadele într-un timp nesperat de scurt.

Echipa mare a promovat, iar locul ocupat de Academie este net superior. Am făcut o echipă foarte bună cu Iulian Miu. Ne-am asumat atât obţinerea licenţei pentru Liga a 2-a cât şi a unui loc mult mai bun în ierarhia Academiilor.

Ministrul, personal, ne-a transmis să punem bazele unei Academii puternice şi asta vom face. Mai ales că e un proiect foarte apraope de inimile noastre. Eu am început fotbalul de la 8 ani aici, în acest Centru al Stelei. De aceea vreau să le putem oferi cele mai bune condiţii juniorilor, ca să putem culege cât mai curând şi roadele", a declarat George Ogăraru.

Afla mai multe despre: steaua bucureştigeorge ogăraruacademie steaua 

viewscnt
Articole similare