Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Puşcaş, marele câştig al meciului cu Lituania. Cum s-au descurcat ceilalţi jucători promovaţi de Contra de la tineret

George Puşcaş, marele câştig al meciului cu Lituania. Cum s-au descurcat ceilalţi jucători promovaţi de Contra de la tineret

Echipa națională

Comentarii

George Puşcaş, Ianis Hagi, Alexandru Cicâldău şi Alexandru Paşcanu au fost cei patru jucători promovaţi de Cosmin Contra de la tineret, pentru meciul cu Lituania (3-0), din Liga Naţiunilor, însă nu toţi au avut ocazia să şi joace.

George Puşcaş

Puşcaş, poate cel mai experimentat jucător al generaţiei de la U21, a fost trimis în teren încă din primul minut al partidei de la Ploieşti. Pentru prima dată titular la naţională, atacantul lui Palermo a deschis scorul în minutul al şaptelea şi a avut o evoluţie bună, încheind partida pe teren. "Mi-a plăcut cum au colaborat Keşeru şi Puşcaş", a spus Contra.

Ianis Hagi

Hagi jr a debutat, duminică seară, la prima reprezentativă a României, după ce i-a luat locul lui Claudiu Keşeru, în minutul 68. La primul său meci, mijlocaşul în vârstă de 20 de ani a fost copleşit de emoţii în primele minute, după care, uşor,uşor, a intrat în joc, a avut iniţiativă şi chiar a încercat un şut din afara careului.

"Ianis a demonstrat toată săptămâna în antrenamente, s-a integrat bine, băieţii l-au primit bine şi oricum îl băgam pe Ianis, indiferent de scorul care era, pentru că l-am văzut dezinvolt la anternamente şi mă bucur pentru debutul lui", a afirmat Cosmin Contra.

Alexandru Cicâldău

Mijlocaşul Universităţii Craiova a intrat în minutul 72, în locul lui Nicolae Stanciu, şi a bifat a treia selecţie la naţională. Cicâldău nu a ieşit, însă, prea mult în evidenţă, preferând să joace simplu, scorul fiind deja 3-0 atunci când a fost trimis în teren de Contra.

"Suntem o naţională muncitoare, cu jucători foarte buni care vin din spate, Cicâldău, Ianis Hagi, ceilalţi care sunt la under 21 şi care vor veni pe viitor şi vor ridica naţionala la nivelul la care a fost în trecut", a spus Alex Chipciu.

Alexandru Paşcanu

Fundaşul de 20 de ani al lui Leicester City a fost singurul care nu a jucat dintre cei patru. Selecţionerul nu s-a abătut de la regula sa de a utiliza jucători experimentaţi în centrul apărării. După accidentările lui Vlad Chiricheş şi Mihai Bălaşa, Contra a preferat să folosească fundaşi experimentaţi, ca, de pildă, Gabi Tamaş, decât să meargă pe mâna tinerilor. "Aş fi vrut să joc cu Ionuţ Nedelcearu sau cu Alex Paşcanu, lângă unul dintre Săpunaru şi Moţi, dar în cele din urmă am mizat pe experienţa lor", a spus selecţionerul. 

Afla mai multe despre: puscashaginationala 

viewscnt
Articole similare