Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Russel trece la Mercedes. Cine îi va lua locul la Williams: ”Sunt foarte încântat. Aştept cu nerăbdare”

George Russel trece la Mercedes. Cine îi va lua locul la Williams: ”Sunt foarte încântat. Aştept cu nerăbdare”

Formula 1

Comentarii

Thailandezul Alexander Albon va pilota pentru echipa Williams în sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1, el înlocuindu-l pe britanicul George Russell, care va trece la Mercedes, informează motorsport.com.

Albon revine în Formula 1 după ce a fost dat afară la finalul seoznului 2020 de echipa Red Bull şi înlocuit cu mexicanul Sergio Perez.

Totuşi, locul lui Albon la Williams a fost facilitat de team-ul austriac.

"Sunt foarte încântat şi aştept cu nerăbdare să mă întorc în Formula 1 în 2022. Când nu concurezi un an în F1 nu este niciodată sigur că te mai întorci, aşa că sunt extrem de recunoscător Red Bull şi Williams pentru că au crezut în mine şi m-au ajutat în revenirea mea pe grilă. De asemenea, a fost minunat să văd toate progresele pe care Williams le-a făcut ca echipă anul acesta şi aştept cu nerăbdare să-i ajut să continue evoluţia în 2022", a declarat pilotul anglo-thailandez.

Alexander Albon, 25 de ani, a debutat în Marele Circ la echipa Toro Rosso, devenită ulterior Alpha Tauri. El a fost promovat în acelaşi la an la Red Bull după 12 curse, în locul francezului Pierre Gasly, dar nu a impresionat la echipa de la Milton Keynes şi a fost pus pe liber sezonul următor.

Thailandezul are două clasări pe podium în 38 de curse, două locuri 3, unul la Marele Premiu al Toscanei şi altul la Marele Premiu al Bahrainului, ambele în 2020.

Albon îl va avea coechipier la Williams pe canadianul Nicolas Latifi, care concurează şi acum pentru team-ul britanic.

Afla mai multe despre: george russelalexande albon 

viewscnt
Articole similare