Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Simion a vorbit despre actuala stare a fotbalului românesc: ”Procesul de privatizare a fost grav viciat”

George Simion a vorbit despre actuala stare a fotbalului românesc: ”Procesul de privatizare a fost grav viciat”

Superliga

Comentarii

George Simion (34 de ani) a fost invitat, astăzi, la GSP Live pentru a discuta despre situaţia actuală a fotbalului românesc. Copreşedintele AUR nu s-a sfiit din a fi sincer, aşa cum a obişnuit prin apariţiile şi discursurile sale şi a adresat diverse subiecte controversate.

George Simion a făcut o apariţie la GSP Live pentru a discuta despre diverse subiecte arzătoare, din fotbalul românesc. Unul dintre fonatorii AUR, Simion militează pentru unirea cu Basarabia de ani întregi, dar formaţiunea sa politică împinge câteva idei aproape medievale, precum interzicerea avorturilor. Însă, el a făcut această apariţie pentru a vorbi despre sport, nu despre ideologiile AUR. Simion a dezvăluit că susţine finanţarea CSA Steaua, din bani ai statului şi că fotbalul românesc ar trebui să ia exemplu de la cel maghiar.

”Procesul de privatizare din fotbalul românesc a fost grav viciat de nişte investitori care doar împrumutau cluburile. Vedem câte branduri naţionale s-au pierdut. Doar Dinamo cred că a mai rămas. Procesul de privatizare a fost greşit, de asta nu m-am mai regăsit în proiectul Stelei. Cred că instituţiile statului trebuie să aibă propriile echipe şi să sprijine sportul. Nu am nicio problemă cu Ministerul Apărării Naţionale care sprijină Steaua.

Îmi aduc aminte de Diana Mocanu, care a câştigat medalii de aur pentru România, provenind de la Clubul Sportiv al Armatei. Mai degrabă mi-aş fi dorit pentru cluburi un model de tip socios, în care suporterii să fie acţionari. Noi am privatizat totul, majoritatea companiilor au fost distruse, fără niciun plan real” a împărtăşit deputatul AUR. CSA Steaua a avut în acest sezon un buget de aproape un milion de euro, din partea MApN, enorm pentru o echipă de Liga a 3-a.

George Simion a mai vorbit şi despre investiţii în sport. Copreşedintele AUR este de părere că România ar treui să urmeze exemplul Ungariei şi să investească serios şi în populaţia aflată în afara ţării, precum face guvernul maghiar cu Sepsi.

”Urmăresc toate investiţiile maghiare din zona Ardealului, Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacţie din partea României. Ar trebui să ne susţinem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci româneşti care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează. Am o problemă cu şovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal.

Guvernul maghiar investeşte în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chişinău, Cernăuţi şi să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulţi copii talentaţi acolo” a mai declarat George Simion, la GSP Live

 

Afla mai multe despre: liga 1csa steauageorge simion 

viewscnt
Articole similare