Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

George Weah, decizie incredibilă. Ce "ciudăţenie" a solicitat actualul preşedinte al Liberiei în primul său discurs

George Weah, decizie incredibilă. Ce "ciudăţenie" a solicitat actualul preşedinte al Liberiei în primul său discurs

Inedit

Comentarii

Fostul fotbalist şi actual preşedinte al Liberiei, George Weah, a anunţat că îşi va micşora salariul cu 25% pentru a încerca să redreseze „economia vulnerabilă” a ţării. "Având în vedere că situaţia economică se deteriorează rapid, vă anunţ astăzi că îmi voi reduce salariul şi beneficiile cu 25%” a spus Weah în primul său discurs despre Starea Republicii.

„Economia noastră e la pământ, guvernul nostru e la pământ, moneda naţională e în cădere liberă, inflaţia creşte, rata şomajului e cea mai mare din istorie şi rezervele străine sunt la cel mai scăzut nivel din istorie”, a avertizat Weah.

Liberia are o populaţie de 4.6 milioane de locuitori şi a fost fondată de sclavii liberi care au fugit din SUA în secolul 19. Ţara africană a trecut printr-un război civil de 14 ani care s-a terminat în 2003 şi o epidemie de Ebola care a ucis peste 4.000 de oameni.

Weah, un fost fotbalist important în Europa, a fost învestit ca preşedinte al Liberiei săptămâna trecută. A fost pentru prima dată în istoria recentă a Liberiei când transferul de putere dintre doi preşedinţi s-a făcut în mod democratic. Fostul preşedinte, Ellen Sirleaf a preluat preşedinţia în 2006, fiind primul preşedinte femeie din istoria ţării şi a fost aleasă din nou în 2011. Înainte de mandatul său, în Liberia a domnit războiul civil.

Weah rămâne o legendă a fotbalului şi este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti africani din istorie. A jucat la numeroase cluburi importante din Europa precum Monaco, PSG, AC Milan, Manchester City şi Chelsea.

Afla mai multe despre: george weahpresedintele liberieistarea republiciireducerea salariuluiatacant 

viewscnt
Articole similare