Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gerard Pique plănuieşte să revoluţioneze loviturile de departajare după eliminarea Spaniei de la Euro: ”Ar fi mai bine din punct de vedere emoţional”

Gerard Pique plănuieşte să revoluţioneze loviturile de departajare după eliminarea Spaniei de la Euro: ”Ar fi mai bine din punct de vedere emoţional”

EURO 2020

Comentarii

Spania a fost eliminată de Italia de la Euro 2020, în urma penalty-urilor, iar Gerard Pique doreşte să schimbe ordinea în care se execută acestea.

Spania a prestat un joc excelent în faţa Italiei, dar a fost eliminată, dureros, în urma loviturilor de departajare. Ambele formaţii au ratat prima încercare, dar italienii şi-au revenit şi au înscris din restul, în timp ce Morata a ratat penalty-ul decisiv pentru spanioli.

Retras din naţională în urma Mondialului din 2018, Gerard Pique a urmărit partida ca orice alt suporter iberic. Fundaşul Barcelonei a fost dezamăgit de felul în care au fost eliminaţi conaţionaţionalii săi, însă a pus pierderea pe seama ordinii în care se execută penalty-urile.

Gerard Pique plănuieşte să revoluţioneze loviturile de departajare după eliminarea Spaniei de la Euro

Catalanul este de părere că un alt format, în care fiecare echipă execută două lovituri de la 11m consecutive, în afara primei şi ultima, ar fi mai corect pentru jucători, din punct de vedere psihic.

”Aţi făcut un turneu formidabil! E o mândrie să ajungem până în semifinale la Euro 2020. Nu cred că a existat o echipă mai bună în competiţie, dar loviturile de departajare sunt uneori foarte crude. Multă încurajare pentru echipă!

Nu este o coincidenţă faptul că, în toate rundele decise la penalty-uri la Euro, a câştigat echipa care a executat prima. Statisticile spun că primul executant are mai multe şanse şi nu mi se pare corect că o remiză ar trebui să te facă să începi cu un dezavantaj.

Cred că cel mai bun format este ABBAABBAAB .. în acest fel echipele, dacă nu dau greş, ci alternează mergând înainte. Din punct de vedere emoţional, a fi condus sau în avantaj are un impact uriaş”, a scris Pique, pe contul său oficial de Twitter.

Afla mai multe despre: euro 2020gerard piquespania italiaitalia spania 

viewscnt
Articole similare