Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Germania - România, în preliminariile Campionatului Mondial. Super-golul lui Ianis Hagi nu a fost de ajuns! Tricolorii au cedat onorabil la Hamburg

Germania - România, în preliminariile Campionatului Mondial. Super-golul lui Ianis Hagi nu a fost de ajuns! Tricolorii au cedat onorabil la Hamburg galerie foto
Comentarii

Germania a câştigat partida cu România din preliminariile Campionatului Mondial, scor final 2-1.

România a visat frumos la Hamburg! Ianis Hagi a reuşit golul carierei la echipa naţională în minutul 9.

Mijlocaşul lui Rangers i-a driblat spectaculos pe Kehrer şi Rudiger şi a şutat cu stângul la colţul lung. Nemţii s-au aruncat în atac şi au ratat ocazii imense. Niţă s-a opus la şutul lui Reus (33), iar Gnabry a şutat milimetric pe lângă poartă (44).

Tricolorii au rezistat eroic şi au intrat cu avantaj minin la cabine. Ofensiva naţionalei lui Hansi Flick a continuat şi în repriza secundă. Gnabry a reuşit egalarea la şase minute de la reluarea jocului (52), după o pasă primită de la Reus. Puşcaş (74) şi Stanciu (80) au ratat cele mai mari ocazii ale României, însă golul a venit tot în poarta lui Niţă, în urma unui corner.

Goretzka a reluat cu capul, iar Muller a trimis mingea în poartă. România putea să dea lovitura în prelungiri, dar mingea trimisă de Raţiu a fost interceptată de fundaşii germani. Germania - România s-a terminat 2 la 1, iar naţionala lui Rădoi e obligată să bată Armenia pentru a mai spera la locul de baraj.


Germania - România 2-1 (min 52 Gnabry, min 80 Muller / min 9 Ianis Hagi)

ECHIPELE DE START:

România: Niţă - Raţiu, Rus, Chiricheş, Burcă, Toşca - Hagi, Stanciu, Marin, Mihăilă - Puşcaş

Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keşeru, Cordea, Mitriţă, Moruţan

Selecţioner: Mirel Rădoi

Germania: Ter Stegen - Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer - Goretzka, Kimmich - Gnabry, Reus, Sane - Werner 

Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz

Selecţioner: Hans Flick

Min 90: Final de meci. Victorie Germania 

Min 80: GOOOOOOOL Germania! Muller a marcat golul de 2-1 

Min 76: Rus îl blochează exceptional în ultima clipă pe Havertz, după ce neamţul a scăpat singur

Min 73: Ocazie România. Puşcaş a trimis mingea pe lângă poarta apărată de Ter Stegen

Min 67: Primele două schimbări făcute de Germania. Werner şi Reus sunt înlocuiţi cu Muller şi Havertz.

Min 60: Dublă schimbare făcută de Mirel Rădoi. Maxim intră în locul lui Ianis Hagi şi Ivan, în locul lui Mihăilă.

Min 58: Galben pentru Raţiu

Min 57: Ocazie Germania. Reus ratează din faţa porţii

Min 52: GOOOOOOOOOOOL Germania! Serge Gnabry a trimis un şut puternic, pe jos, din afara careului şi l-a invins pe Niţă!

Min 50: A ieşit Burcă accidentat şi a intrat Manea

Min 47: Ocazie mare România. Stanciu reuşeşte o pasă de zile mari spre Mihăilă, care pasează in faţa porţii spre Puşcaş. Atacantul nu a reuşit să mărească avantajul. Scorul rămâne 0-1

Min 46: A inceput repriza secundă! 

Min 45: Pauză

Min 44: Gnabry şutează puternic, dar balonul trece pe lângă poarta lui Niţă.

Min 40: Galben pentru Stanciu, după o intrare dură asupra unui adversar

Min 33: Ocazie Germania. Reus prinde un şut-bombă din apropiere, Niţă respinge şi are o altă intervenţie salvatoare!

Min 24: Ocazie Germania! Gnabry reia o centrare în careu şi trimite pe direcţia lui Niţă, care reuşeşte să reţină! Scorul rămâne 0-1

Min 22: Sane centrează în careul lui Niţă, dar Chiricheş îndepărtează pericolul.

Min 16: Gnabry il loveşte pe Florin Niţă, care primeşte ingrijiri medicale!

Min 9: GOOOOOOOOOOOOOL România! Ianis Hagi a deschis scorul după o acţiune fantastică! L-a umilit pe Rudiger, după ce i-a trimis mingea printre picioare!

Min 5: Arbitrul partidei a vrut să acorde lovitură de la 11 m pentru Germania, după un duel intre Burcă şi Werner. Cakir, insă a consultat VAR-ul şi şi-a schimbat părerea. Tricolorii au scăpat!

Min 1: A inceput partida! 

UPDATE 12:00 | "Din păcate, din cauza unor uşoare probleme medicale resimţite pe durata cantonamentului, Ionuţ Nedelcearu nu va fi apt pentru partida de diseară cu Germania! Recuperare rapidă pentru Armenia şi drumul spre Mondial!" , se arată în anunţul de pe site-ul oficial al FRF.


Naţionala României se află în faţa celui mai dificil meci din grupa sa din preliminarii, însă nu şi cel mai important. Imediat după partida cu nemţii, tricolorii lui Mirel Rădoi vor juca luni, 11 octombrie, pe propriul teren, cu Armenia, ocupanta locului 2, care asigură prezenţa la barajul de calificare.

În ceea ce priveşte partida de la Hamburg, meciul de astăzi va fi cea de-a şasea întâlnire directă dintre cele două. Tricolorii au o singură victorie, cea din aprilie 2004, când s-au impus cu 5-1 în partida amicală disputată în Giuleşti.

În rest, cele două naţionale au mai remizat o dată, în grupele Campionatului European din 2000, iar alte trei meciuri au fost câştigate de Germania, inclusiv partida tur din actualele preliminarii. În luna martie, nemţii s-au impus cu 1-0 pe Arena Naţională prin golul marcat de Gnabry, în minutul 17.

Germania are un parcurs perfect cu Hansi Flick pe banca tehnică. Antrenorul de 56 de ani a preluat naţionala de la Joachim Low şi a câştigat primele sale trei meciuri fără să primească gol. Au fost victorii cu Liechtenstein, scor 2-0, cu Armenia, scor 6-0, şi cu Islanda, scor 4-0.

Astfel, Germania şi-a respectat statutul de favorită a grupei şi s-a desprins în fruntea clasamentului, cu 15 puncte obţinute în cele şase meciuri disputate şi cu un golaveraj excelent de 17-2. De altfel, în cinci din ultimele şase meciuri jucate în preliminariile Mondialului, nemţii au reuşit să fie în avantaj şi la pauză, şi la final.

Germania - România LIVE TEXT, astăzi, de la ora 21:45, pe telekomsport.ro

De partea cealaltă, România traversează cea mai bună perioadă din mandatul lui Mirel Rădoi. Tricolorii au trei meciuri consecutive fără gol primit, după ce, în luna septembrie, au reuşit să câştige meciurile cu Islanda şi cu Liechtenstein cu acelaşi scor, 2-0, şi să scoată o remiză albă în deplasarea din Macedonia din Nord. În urma parcursului foarte bun de luna trecută, România speră din nou la o clasare pe locul secund în grupă. Naţionala pregătită de Mirel Rădoi este la o lungime în spatele Armeniei şi are un punct peste ocupanta locului 4, Macedonia de Nord.

Echipele probabile:

  • Germania: Neuer - Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer - Kimmich, Goretzka - Havertz, Wirtz, Sane - Werner
  • România: Niţă - Raţiu, Chiricheş, Toşca, Bancu - Marin, Stanciu - Hagi, Cicâldău, Maxim - Keşeru

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romaniagermania 

viewscnt
Articole similare