Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gest disperat al lui Cristiano Ronaldo. Ce vrea să facă starul portughez pentru a evita o condamnare la închisoare

Gest disperat al lui Cristiano Ronaldo. Ce vrea să facă starul portughez pentru a evita o condamnare la închisoare
Comentarii

Conform jurnaliştilor de la El Mundo, Cristiano Ronaldo, care este anchetat pentru fraudă fiscală, ar fi dispus să plătească sumele pe care le datorează autorităţilor spaniole.

Conform ziarului AS, Ronaldo datorează 14,7 milioane euro către fisc. Astfel, portughezul ar vrea să se renunţe la orice acţiune penală în cazul său şi să evite o condamnare la închisoare.

În decembrie 2016, ancheta Football Leaks a dezvăluit că mai multe vedete ale fotbalului mondial, între care şi Cristiano Ronaldo, ar fi ascuns de autorităţi sume foarte mari datorită unor firme paravan, banii ajungând în conturi din paradisuri fiscale.

Cristiano Ronaldo ar fi ascuns 150 de milioane de euro în diverse paradisuri fiscale în perioada 2009-2016. Atacantul portughez ar fi profitat de un sistem elaborat de evaziune fiscală pus în practică de agentul său, Jorge Mendes.

Jucătorul echipei Real Madrid şi-a vândut, la 20 decembrie 2014, drepturile de marketing pentru anii 2015-2020 pentru 74,7 milioane de euro, unei companii din Insulele Virgine Britanice. Acest lucru i-a permis să profite de un regim fiscal care a expirat la finalul lui 2014, iar economia estimată a fost de 31 de milioane de euro de impozite neplătite.

Potrivit presei spaniole, drepturile de imagine ale lui Ronaldo pentru perioada 2009-2014 fuseseră cumpărate tot de o companie din Insulele Virgine Britanice, pentru 74,8 milioane de euro.

Pentru cele aproape 150 de milioane de euro cât au totalizat cele două tranzacţii, Ronaldo a plătit fiscului spaniol 5,6 milioane de euro, adică mai puţin de patru la sută.

Mediapart şi partenerii din reţeaua European Investigative Collaborations, care au realizat ancheta Football Leaks, au avut acces la 18,6 milioane de documente oficiale, prin care se arată că portughezul Jorge Mendes a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală de o amploare inedită, pentru şapte vedete pe care le reprezintă. Acest sistem a permis ascunderea a 188 de milioane de euro venituri, în Irlanda, Elveţia, Insulele Virgine Britanice şi Panama.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoreal madridfootball leaksjorge mendes 

viewscnt
Articole similare