Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gestul de mare campion al lui Jaime Penedo după ce a fost pus pe liber de Rednic: "Nici Galaxy, nici altă denumire, Dinamo!"

Gestul de mare campion al lui Jaime Penedo după ce a fost pus pe liber de Rednic: "Nici Galaxy, nici altă denumire, Dinamo!"

Fotbal intern

Comentarii

Fostul portar al echipei Dinamo, Jaime Penedo, a dezvăluit că vrea să pună bazele unei academii de fotbal în Panama. El vrea să preia numele şi sigla clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

”Dacă voi reuşi să fac o şcoală de fotbal, vreau să duc ideologia lui Dinamo în Panama. Exact ce Dinamo m-a învăţat pe mine. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce transmite galeria. Cred că asta e. Am câştigat Cupa Ligii, am reuşit şi derby-uri bune, primul an a fost destul de pozitiv, al doilea de asemenea. Eu cred că ceea ce-ţi transmite galeria este un sentiment de agresivitate, dar una pozitivă, o dorinţă imensă de a câştiga, de a obţine victoria. Asta eu îl numesc ADN-ul lui Dinamo.

Mi-a plăcut foarte mult şi am absorbit asta. Dar şi stema cu cei doi câini. Mă încântă. Dacă reuşesc să deschid o şcoală în Panama, îi voi pune numele Dinamo. 100%. Sunt foarte sigur. Nici Galaxy, nici altă denumire, Dinamo! Nu ştiu deocamdată când se va întâmpla asta. Voi decide la timpul potrivit.

Trebuie să fac o colaborare cu Dinamo, evident, pentru că nu pot pune numele şi sigla dacă nu am acordul lor. Da, aş putea să cresc jucători în Panama pentru Dinamo, cu mentalitatea ”câinilor”. Dar vom vorbi despre asta la momentul potrivit. E un proiect”, a declarat Jaime Penedo pentru doardinamo.ro.

Dinamo şi portarul panamez Jaime Manuel Penedo Cano (37 de ani) au convenit în decembrie, pe cale amiabilă, încheierea raporturilor contractuale. La Dinamo din 4 iulie 2016, Jaime Penedo a câştigat Cupa Ligii, anul trecut, în tricoul alb-roşu, fiind unul dintre cei mai buni portari străini din istoria echipei din Ştefan cel Mare.

2016 este anul în care Penedo a fost transferat la FC Dinamo Bucureşti. Fostul portar al dinamoviştilor şi-a început cariera la Estudiantes de Panama şi a mai evoluat pentru Club Deportivo Plaza Amador, Club Deportivo Arabe Unido (toate din Panama), Cagliari (Italia), Osasuna B (Spania), Club Social Deportivo Municipal (Guatemala), LA Galaxy (SUA) şi Deportivo Saprissa (Costa Rica).

73 de meciuri a apărat Penedo pentru echipa din Ştefan cel Mare în toate competiţiile, Liga 1 (66), Cupa României (1), Cupa Ligii (4) şi Liga Europa (2).

1 trofeu a câştigat Penedo la Dinamo, Cupa Ligii în 2017. Portarul dinamovist a fost singurul reprezentant al campionatului intern la Mondialul din Rusia, din acest an, fiind integralist în toate meciurile naţionalei Panama în grupă cu Belgia, Anglia şi Tunisia.

133 de selecţii a adunat Penedo pentru naţionala Panama. După o carieră impresionantă, Penedo şi-a anunţat retragerea de la naţionala statului Panama la finalul Mondialului din Rusia.

Afla mai multe despre: penedodinamogest 

viewscnt
Articole similare