Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gestul unui campion! Djokovic a donat un milion de euro spitalelor din Serbia

Gestul unui campion! Djokovic a donat un milion de euro spitalelor din Serbia

Tenis

Comentarii

Novak Djokovic şi-a trecut numele pe lista impresionantă a personalităţilor sportive şi nu numai care au decis să ajute financiar în lupta contra coronavirusului. Sârbul a donat un milion de euro spitalelor din ţara sa natală.

Novak Djokovic se implică în lupta cu pandemia de coronavirus. Liderul mondial a decis ca prin fundaţia care îi poartă numele să-i ajute financiar pe medicii din Serbia. Djokovic a donat deja un milion de euro.

”Împreună cu soţia mea am decis să donăm un milion de euro, prin fundaţia noastră, spitalelor din Serbia, pentru achiziţionarea de echipamente medicale. În ultimele săptămâni am adunat cât mai multe informaţii legate de COVID-19, pentru ca familia mea să aibă un impact mare asupra ţării mele. Oamenii din China ne-au ajutat enorm, nu avem cuvinte să le mulţumim îndeajuns. Oamenii din toată lumea mă sună să mă întrebe cum pot ajuta, aşa că am deschis un cont de urgenţă în cadrul fundaţiei mele, Novak Djokovic Foundation, unde toţi oamenii care vor să ajute pot dona. Toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru a cumpăra ventilatoare, echipamente medicale şi orice lucruri de care medicii au nevoie, cum ar fi măştile de protecţie”, a fost mesajul postat de sârb pe contul său de Instagram. 

Djokovic nu este primul jucător de tenis care donează bani pentru a ajuta sistemele medicale. Roger Federer a donat un milion de franci elveţieni, iar Nadal a iniţiat un proiect alături de Crucea Roşie, prin care a făcut apel la toţi sportivii să ajute la strângerea a 11 milioane de euro. 

Până acum, în Serbia s-au înregistrat 528 de cazuri de infectări cu COVID-19 şi 8 oameni şi-au pierdut viaţa. 

Afla mai multe despre: novak djokoviccoronavirustenisdjokovic donatii 

viewscnt
Articole similare