Experiențe împreună.
You are here:

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare afacere din istoria clubului. FC Viitorul, direct în luptă cu granzii Europei

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare afacere din istoria clubului. FC Viitorul, direct în luptă cu granzii Europeigalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Gheorghe Hagi s-a retras de pe banca Viitorului, iar locul său a fost luat de spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez, astfel că "Regele" are acum mai mult timp pentru dezvoltarea proiectului său de la Academie.

Ajuns la 55 de ani, Gheorghe Hagi a făcut un pas în spate şi speră acum să ducă proiectul de la FC Viitorul la următorul nivel. "Regele" a renunţat la pregătirea echipei, l-a adus pe spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez, care are o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere, iar acum echipa din Ovidiu poate intra într-o nouă eră.

FC Viitorul a apărut în 2009, un proiect ambiţios al lui Gheorghe Hagi, care, în primii zece ani, a continuat să surprindă fotbalul românesc în fiecare sezon. Totul a început încă din 2010, când echipa fostului mare fotbalist a promovat fără probleme în Liga a II-a. A stat un sezon în eşalonul secund, apoi, în stagiunea 2011/2012, FC Viitorul a ajuns în centrul atenţiei şi a promovat în Liga I.

Din 2014, Gheorghe Hagi a trecut pe banca tehnică a echipei, preluând funcţia de manager tehnic. Rezultatele n-au încetat să apară. Pe lângă fotbalişti lansaţi pe bandă rulantă în fotbalul mare, precum Răzvan Marin, Ianis Hagi, Alexandru Cicâldău sau Tudor Băluţă, "Regele" a reuşit marea performanţă de a câştiga titlul în Liga I în sezonul 2016/2017.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare afacere din istoria clubului. FC Viitorul, direct în luptă cu granzii Europei

FC Viitorul a reprezentat România în preliminariile Champions League şi Europa League, iar în 2019, echipa din Ovidiu şi-a trecut în palmares şi celelalte două trofee de pe plan intern, Cupa şi Supercupa României. Acum, după performanţele obţinute în fotbalul românesc, Gheorghe Hagi speră să treacă la nivelul următor şi să reuşească accederea în grupele cupelor europene.

Însă, pentru a reuşi acest lucru, "Regele" are nevoie şi de investitori, iar după ce au picat negocierile cu fraţii Pavăl, deţinătorii lanţului de magazine Dedeman, acum, Gheorghe Hagi este în discuţii cu un alt om de afaceri. Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, are o avere estimată la 125 de milioane de euro, iar acum este foarte aproape de a intra în fotbal, unde poate investi la FC Viitorul.

"Fără ajutorul unor oameni cu putere financiară este aproape imposibil să creştem ca proiect. Bineînţeles că domnul Şucu poate fi unul dintre potenţialii viitori acţionari, dar acum nu ştiu care sunt intenţiile domniei sale. 

Trebuie să ajungă la o concluzie, sper ca aceasta să fie una pozitivă şi să dorească să vină alături de noi. Ar fi minunat ca dânsul şi alţi oameni să vină alături de noi pentru că putem face lucruri importante", a spus Gheorghe Popescu, potrivit Agerpres.

viewscnt
Articole similare