Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ghinion pentru Raul Badiu în Mondialul de Raliuri din Portugalia. Andre Villas Boas, debut incredibil

Ghinion pentru Raul Badiu în Mondialul de Raliuri din Portugalia. Andre Villas Boas, debut incredibil

Sporturi cu motor

Comentarii

Singurul pilot român din Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, a fost nevoit să abandoneze în etapa mondială din Portugalia după ce motorul maşinii sale de concurs a cedat chiar în prima zi. În aceeaşi rundă, fostul antrenor de la Porto şi Chelsea, Andre Villas Boas, şi-a făcut debutul cu succes pe plan internaţional ca pilot de raliuri, reuşind să se claseze pe locul 32 la general.

Considerat unul dintre favoriţii la titlul mondial de juniori din acest an, Badiu a avut probleme încă de la a treia probă specială, când se afla pe locul 4. În cea de-a patra, bieleta maşinii Ford Fiesta Rally 4 a cedat, iar echipajul Badiu-Rareş Fetean a spus stop pentru ziua 1. Chiar dacă puteau reveni în super rally, povestea celor doi în Portugalia s-a încheiat definitiv după ce şi motorul a cedat din motive necunoscute.

"Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat. S-a rezolvat cu bieleta, dar când eram pe etapă, a crăpat motorul şi a fost finalul raliului pentru noi. Sunt dezamăgit, dar au mai rămas etape şi sper să pot recupera punctele pierdute aici", a spus Badiu.

A fost o situaţie aproape asemănătoare cu cea din Croaţia, atunci când Badiu şi Fetean s-au aflat inclusiv la conducerea raliului în divizia juniorilor, dar problemele tehnice i-au dus doar pe locul 8 la final.

Până la finalul sezonului dedicat juniorilor au mai rămas trei etape: Estonia, Belgia şi Spania.

Raliul Portugaliei a fost câştigat de britanicul Evans Elfyn, care este şi noul lider al campionatului mondial.

O prezenţă inedită la etapa din WRC a fost aceea a fostului antrenor de la FC Porto şi Chelsea, Andres Villas Boas. Portughezul, care se află la doar al doilea raliu din carieră şi primul de anvergură, a pilotat un model Citroën C3 Rally2 de ultimă generaţie. Copilot i-a fost un prieten din copilărie, Gonçalo Magalhães.

Cei doi s-au clasat pe locul 32 la general şi pe locul 12 la WRC3, acolo unde era încadrată maşina lor de concurs, evoluţia acestora fiind apreciată de presa internaţională de specialitate, având în vedere lipsa de experienţă în motorsportul mondial.

Afla mai multe despre: raul badiughinionmondialul de raliuri 

viewscnt
Articole similare