Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gianluigi 20nnarumma. Viitorul naţionalei Italiei şi al lui AC Milan a împlinit 20 de ani. Cele mai importante cifre ale lui "Gigio"

Gianluigi 20nnarumma. Viitorul naţionalei Italiei şi al lui AC Milan a împlinit 20 de ani. Cele mai importante cifre ale lui "Gigio"

AC Milan

Comentarii

În urmă cu mai puţin de patru ani, un portar în vârstă de doar 16 ani era introdus încă din primul minut într-un meci de Serie A, cu Sassuolo. Din 2015 până acum, numele lui Gianluigi Donnarumma a devenit cunoscut la nivel global, iar goalkeeper-ul născut lângă Napoli a ajuns titular de drept în poarta lui AC Milan şi a naţionalei Italiei.

Considerat urmaşul lui Gianluigi Buffon şi poreclit "Gigio", un diminutiv de la Gianluigi, portarul de 1.96 m a împlinit luni 20 de ani. Vârstă la care mulţi jucători sunt consideraţi încă speranţe, Donnarumma este deja o certitudine, atât pentru clubul rossonero la care a ajuns, ca junior, în 2013, cât şi pentru Squadra Azzurra, acolo unde Buffon i-a predat locul de titular. 

162 de meciuri a jucat Donnarumma până la 20 de ani, cea mai recentă fiind vineri, în campionat, cu Empoli, meci câştigat cu 3-0 de Milan, graţie golurilor marcate de Piatek, Kessie şi Samu Castillejo. 

53 de meciuri fără gol primit are Gigio în aceşti ani, o adevărată performanţă, având în vedere declinul şi schimbările prin care a trecut AC Milan. Pe lângă aceste meciuri fără gol primit se mai adaugă o mulţime de parade, multe dintre ele decisive şi reflexe formidabile în ultimele minute ale partidelor. 

Din 2015 până în prezent, Donnarumma a lipsit doar de 16 ori din poarta lui AC Milan. Totodată, până la 20 de ani, a adunat deja 11 selecţii în naţionala mare a Italiei. 

Chiar dacă AC Milan nu a avut parte de cele mai bune sezoane recent, Donnarumma are în palmares o Supercupă a Italiei, câştigată în 2017, la penalty-uri, împotriva lui Juventus. Atunci, tânărul italian a parat penalty-ul decisiv executat de Dybala. 

Afla mai multe despre: donnarummaac milanitalia 

viewscnt
Articole similare