Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Giannis Antetokounmpo, cel mai bun jucător din NBA: "Ţelul meu este să câştig titlul de campion"

Giannis Antetokounmpo, cel mai bun jucător din NBA: "Ţelul meu este să câştig titlul de campion"

NBA

Comentarii

Grecul Giannis Antetokounmpo, extrema echipei Milwaukee Bucks, a fost desemnat, luni la Los Angeles, cel mai bun jucător (Most Valuable Player) din sezonul 2018-2019 al campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA).

Antetokounmpo, în vârstă de 24 de ani, este doar al doilea jucător european după Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), în 2007, care primeşte prestigiosul trofeu MVP.

El se afla la concurenţă cu James Harden (Houston Rockets), MVP-ul din 2018, şi Paul George (Oklahoma City Thunder).

"Vreau să le mulţumesc coechipierilor şi antrenorilor mei. Pentru că este nevoie de mai mult de un jucător pentru a câştiga atât de multe meciuri într-un sezon", a declarat Antetokounmpo.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine când am ajuns în NBA la 18 ani. Este doar începutul. Ţelul meu este să câştig titlul de campion în NBA", a adăugat cel pe care presa îl denumeşte "Greek Freak" (fenomenul grec).

Antetokounmpo, născut în Grecia dintr-o familie de imigranţi nigerieni, a debutat în NBA în 2013 la Milwaukee.

El a condus-o anul acesta pe Bucks la 60 de victorii (22 de înfrângeri), fiind echipa cu cel mai bun bilanţ din sezonul regulat.

Milwaukee Bucks a pierdut totuşi în finala Conferinţei de Est (2-4) în faţa viitoarei campioane Toronto Raptors, după ce a câştigat primele două meciuri ale acestei confruntări.

Antetokounmpo a pus capăt sezonului regulat cu medii de 27,7 puncte, 12,5 recuperări şi 5,9 pase decisive pe meci, cele mai bune statistici din cariera sa.

Afla mai multe despre: giannis antetokounmpo 

viewscnt
Articole similare