Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi a răbufnit după ce Fiorentina nu i-a dat şanse lui Ianis: ”Sunt dezamăgit!” Ce mesaj i-a transmis lui Pioli

Gică Hagi a răbufnit după ce Fiorentina nu i-a dat şanse lui Ianis: ”Sunt dezamăgit!” Ce mesaj i-a transmis lui Pioli

Superliga

Comentarii

Antrenorul formaţiei Viitorul, Gheorghe Hagi, spune că este dezamăgit de faptul că fiul său, Ianis nu a jucat la Fioretina, iar în momentul în care a înţeles că nu se va întâmpla acest lucru, a făcut tot posibilul pentru a-l aduce la echipa sa. El crede că dacă Ianis nu avea valoare, atunci nu ar fi plătit pe el o sumă mai mare decât cea cu care fusese transferat în Italia.

Hagi a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, că Fioretina nu i-a dat şanse să joace lui Ianis şi s-a luptat să aducă jucătorul înapoi la formaţia care l-a format şi la care a debutat în prima ligă.

“Fiorentina nu i-a dat şanse să joace, ne-am bătut să ne aducem înapoi jucătorul ca să joace. El a dispărut un an şi jumătate de pe piaţă, nu a mai jucat. Un jucător progresează doar dacă joacă. Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat în acest an şi jumătate pentru că el trebuia să joace, trebuia să aibă oportunitatea lui. În vară, au zis ziarele în Italia că Ianis a fost unul din cei mai buni în pregătire cu Fiorentina şi apoi nu a avut nicio şansă”, a declarat Hagi.

El spune că în luna octombrie a anului trecut a înţeles că fiul său nu va primi şanse la clubul italian, iar până atunci nu i se comunicase nici lui, nici jucătorului acest lucru. Hagi a fost informat în toamna anului trecut că Ianis trebuie să-şi găsească echipă.

Antrenorul Viitorului nu şi-a dorit ca Ianis Hagi să fie împrumutat sau să joace în liga a doua, menţionând că un jucător care debutase deja în prima divizie nu merge să joace în Divizia B.

Hagi spune că dacă Ianis nu avea valoare, atunci nu ajungea să coste mai mult decât suma cu care fusese transferat în Italia. “Dacă Ianis nu avea valoare...Cum ajunge un jucător care nu joacă un an şi jumătate să coste mai mult decât atunci când a fost vândut ? Trag concluzia că Ianis e foarte valoros, dar atunci de ce nu a jucat ? Mă întreb şi eu, e o întrebare mare de tot. Altfel, nu poţi cere mai mulţi bani pe un jucător care nu a jucat două minute la echipa mare”, a afirmat antrenorul Viitorului. 

El i-a amintit antrenorului Fiorentinei, lui Stefano Pioli, că Ianis este în primii 100 jucători din lume când s-a transferat în Italia, la categoria sa de vârstă, şi că a avut 30 de meciuri în prima ligă din România. “Tot respectul pentrui Pioli, dar să nu spună că Ianis este grăbit. Îi amintesc lui Pioli că Ianis a jucat în Divizia A 30 de meciuri, a fost căpitanul echipei noastre şi era în primii 100 din lume. Dacă nu ştia, i-o zice Hagi din România. Şi el n-a avut niciun minut la Fiorentina”, a precizat Hagi.

El spune că nu este supărat pe clubul italian, doar dezamăgit şi este bucuros că Viitorul a putut face acest sacrifiu, de a-şi răscumpăra jucătorul.

La rândul său, Ianis Hagi a spus la conferinţa de presă că îşi dorea să joace la Fiorentina, iar în timpul pregătirei din vara trecută a fost cel mai bun jucător al echipei. “Când am plecat de aici, deja jucam în prima ligă, eram căpitan şi am mers acolo să joc. Şi în vară, după cum au spus toţi din Italia am fost cel mai bun din cantonament, am avut cele mai multe goluri şi pase de gol şi normal să îmi doream să joc”, a explicat Ianis.

Întrebat dacă s-ar mai întoarce la Fiorentina, jucătorul a afirmat: “Nu se ştie niciodată”.

El a menţionat că este nerăbdător să joace din nou la Viitorul în meciuri oficiale, alături de foştii colegi.

Afla mai multe despre: ianis hagigica hagiliga 1viitorulfiorentina 

viewscnt
Articole similare