Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, aproape de Chelsea, Manchester City şi AS Monaco! O nouă performanţă pentru "Rege". Clasamentul în care deţine supremaţia

Gică Hagi, aproape de Chelsea, Manchester City şi AS Monaco! O nouă performanţă pentru "Rege". Clasamentul în care deţine supremaţia

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi a ales să investească în propria academie în urmă cu un deceniu, iar acum are motive de bucurie. Conform unei analize a CIES Football Observatory, fostul decar al naţionalei are cea mai prolifică academie de fotbal din România. În clasament, "Regele" se apropie de cluburi importante ale Europei.

Academia lui Gică Hagi, pe primul loc în România

În urmă cu câteva luni, Gică Hagi şi-a anunţat plecarea de pe banca tehnică a Viitorului şi a afirmat că-şi va continua munca în cadrul academiei care-i poartă numele. 

Investiţiile din ultimii zece ani de la Ovidiu au adus şi rezultate. Institutul elveţian de statistică CIES Football Observatory a analizat academiile de fotbal din Europa, iar pe cea a lui Gică Hagi a desemnat-o cea mai bună din România, din punct de vedere al jucătorilor formaţi. 

  • S-a analizat numărul de jucători produşi de centrele de copii şi juniori din cele mai puternice 31 de campionate, care au evoluat cel puţin 3 ani la clubul formator între 15-21 ani şi în prezent sunt legitimaţi exclusiv la echipe din Europa, iar Centrul de Copii şi Juniori al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi este şi în acest clasament pe primul loc în România, informează fcviitorul.ro.

Cei 26 de jucători crescuţi la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi care activează în prezent la cel mai bun nivel: Ianis Hagi (Rangers), Răzvan Marin (Cagliari), Denis Drăguş (Crotone), Tudor Băluţă (Dinamo Kiev), Florinel Coman, Florin Tănase, Ionuţ Vână, Dragoş Nedelcu (toţi FCSB), Bogdan Ţîru (Jagiellonia), Alexandru Cicâldău (Craiova), Cristi Manea (CFR Cluj), Boban Nikolov (Fehervar), Gabriel Iancu, Romario Benzar, Arpad Tordai, Aurelian Chiţu, Cătălin Căbuz, Radu Boboc, Virgil Ghiţă, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Alexandru Măţan, Alexi Pitu (Viitorul Constanţa), Alexandru Buzbuchi (Gaz Metan Mediaş), Paul Iacob şi Tiberiu Căpuşă (Chindia Târgovişte) sunt cei care se încadrează în criteriile analizate de cei de la CIES Football Observatory.

Din acest punct de vedere, academia de la Ovidiu se apropie de Chelsea (29 de jucători), Manchester City (32 de jucători) sau AS Monaco (32 de jucători).

  • 42 este media pe an a jucătorilor furnizaţi de Academia Gheorghe Hagi către toate loturile naţionale, între 2009-2020!
  • De asemenea, în perioada 2019-2020, Academia Gheorghe Hagi a furnizat naţionalelor României cei mai mulţi fotbalişti, 15 la număr. 

Afla mai multe despre: gica hagiacademia de fotbal gheorghe hagiviitorul 

viewscnt
Articole similare