Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, dat pe spate de investiţiile de zeci de milioane de euro de la o mare echipă: ”A fost foarte încântat”

Gică Hagi, dat pe spate de investiţiile de zeci de milioane de euro de la o mare echipă: ”A fost foarte încântat”

Special

Comentarii

Gică Hagi a fost dat pe spate de un club care a beneficiat de investiţii de zeci de milioane de euro. Richard Gaal, directorul Academiei Honved, se mândreşte cu facilităţile pe care le oferă clubul său şi spune că inclusiv Gică Hagi a fost uimit de aceste condiţii.

Gică Hagi a avut ocazia să vadă investiţiile pe care guvernul maghiar le-a făcut în Honved şi directorul academiei de fotbal spune că ”Regele” a fost dat pe spate când a văzut condiţiile de aici. Nu mai puţin de 10 milioane de euro au fost investite în Academia Honved, care este printre cele mai moderne din Europa.

Honved, clubul care l-a dat pe spate pe Gică Hagi

România U21 va debuta în EURO 2021 pe stadionul „Bozsik Arena”, cu Olanda. Arena are 8.200 de locuri şi doar ce a fost construită, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. Noua arenă a lui Honved reprezintă însă doar o parte din investiţiile pe care autorităţile din Ungaria le-au făcut în fotbal.

Doar în dezvoltarea Academiei Honved, guvernul din Ungaria a investit nu mai puţin de 10 milioane de euro. Acum, această academia este printre cele mai moderne din Europa şi maghiar susţin că ar oferi cele mai bune condiţii din Europa de Est.

Academia deţine opt terenuri de fotbal şi l-a dat pe spate inclusiv pe Gică Hagi, susţine Richard Gaal, cel care conduce acest centru de copii şi juniori: ”Hagi a fost aici, la un meci între juniorii Viitorului şi cei de la Honved şi a fost foarte încântat”, a spus mândru Richard Gaal, directorul Academiei Honved, într-un interviu pentru Antena Sport.

Honved este una dintre marile echipe din Ungaria, cu 14 titluri de campioană şi 8 Cupe. Este clubul care l-a dat pe legendarul Ferenc Puskas, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie.

2 miliarde de euro, suma investită de guvernul maghiar în fotbal

Fotbalul din Ungaria beneficiază de un sprijin imens din partea statului. Din 2011 şi până în prezent, în fotbalul maghiar au fost investite peste 2 miliarde de euro, o sumă incredibilă. Peste 500 de milioane de euro au fost investite doar în academii şi şcoli de fotbal. De asemenea, autorităţile din Ungaria a construit nu mai puţin de 650 de terenuri de fotbal, în cadrul unei investiţii de 30 de milioane de euro.

Totul a pornit în 2011, când premierul Viktor Orban a pornit un program fără precedent de investiţii în sport. Atunci, guvernul maghiar a schimbat legea şi a oferit facilităţi fiscale tuturor companiilor care direcţionau înspre sport o parte din profit. Maghiarii au concentrat aceste investiţii doar în sporturile considerate prioritare şi care aduceau rezultate: fotbal, handbal, baschet, volei, polo şi hochei.

Din acel moment, peste 2 miliarde de euro au fost investite doar în fotbal. Au fost construite stadioane, şcoli şi academii de fotbal, terenuri, iar cluburile importante au început să beneficieze de bugete tot mai consistente. În prezent, Ferencvaros este cea mai bogată echipă, cu un buget anual de peste 20 de milioane de euro.

Dat pe spate de planul Ungariei, Gică Hagi a declarat în mai multe rânduri că autorităţile din România ar trebui să-i ia drept exemplu pe maghiari şi să lucreze la o lege a sportului prin care companiile să fie încurajate să investească în sport o parte din profit, în schimbul unor facilităţi fiscale:

”Să vină multinaţionalele care fac bani în ţară şi au bani foarte mulţi. Ei să primească o facilitate din partea politicului şi să ne dea bani, ca să ne facem bugetele. Ce, multinaţionalele nu câştigă miliarde în România? Uitaţi-vă ce e în jurul nostru, ce se întâmplă în Serbia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Cehia. Ce bugete au ei şi ce bugete avem noi”, a spus Gică Hagi, într-un interviu pentru Telekom Sport, acordat în iunie 2020.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare