Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi, idolul copilăriei lui Ilkay Gundogan! Cine l-a dat de gol

Gică Hagi, idolul copilăriei lui Ilkay Gundogan! Cine l-a dat de gol

Fotbal

Comentarii

Ilkay Gundogan (32 de ani) s-a transferat recent la Barcelona, exact cum s-a întâmplat cu unul dintre idolii săi din copilărie, în urmă cu mulţi ani.

Publicaţia spaniolă sport.es anunţă că Gică Hagi a fost unul dintre jucătorii preferaţi ai lui Ilkay Gundogan, pe vremea când cucerea Europa cu Galatasaray Istanbul.

Gică Hagi, idolul lui Ilkay Gundogan

Pe atunci, Ilkay era doar un puşti visător, dar ambiţios, dar peste ani avea să-şi depăşească idolul.

Gică Hagi a fost unul dintre jucătorii noştri preferaţi la început”, a recunoscut Ilkan, fratele lui Ilkay, într-un interviu.

Familia lui Ilkay Gundogan este originară din Balikesir şi, chiar dacă a emigrat în Germania la începutul anilor 80 şi s-a stabilit pla Gelsenkirchen, un oraş minier.

10 ani mai târziu, la Gelsenkirchen avea să se nască şi Ilkay, cel care s-a încununat campion al Europei în sezonul 2022/2023, cu Manchester City, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Pep Guardiola.

În anii 2000, când Galatasaray lupta de la egal la egal cu marile formaţii ale Europei, Ilkay şi fratele său, Ilkan, făceau primii paşi în fotbal şi era imposibil să nu fi atras de driblingurile şi şuturile lui Gică Hagi, de incursiunile lui Hakan Saş, de uşurinţa cu care marcau Hakan Şukur sau Jardel.

Nemţii au simţit din start talentul lui Ilkay Gundogan şi l-au convocat pe mijlocaş încă de la grupele de juniori U18, fără a le oferi şansa turcilor de a-l coopta.

În 2011, la doar 21 de ani, Gundogan avea să debuteze şi în echipa de seniori a ”panzerelor”, unde a adunat 67 de prezenţe, 17 goluri.

  • A ratat turneele finale de Cupă Mondială 2014 şi Euro 2018 din cauza problemelor medicale.

În această vară, Ilkay Gundogan a semnat cu Barcelona, din postura de jucător liber de contract, după şapte sezoane la Manchester City.

  • Gică Hagi a jucat şi el pentru Barcelona, în perioada 1994-1996.

Afla mai multe despre: gica hagiilkay gundogan 

viewscnt
Articole similare