Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi îşi poate îndeplini visul. Planul pus la cale de Real Madrid

Gică Hagi îşi poate îndeplini visul. Planul pus la cale de Real Madrid

Fotbal

Comentarii

Presa din Turcia a anunţat că actualul antrenor al celor de la Galatasaray Istanbul, veteranul Fatih Terim (66 de ani) se află pe lista scurtă a tehnicienilor care îl pot înlocui pe Zinedine Zidane pe banca tehnică a celor de la Real Madrid.

Relaţia dintre preşedintele celor de la Real Madrid, Florentino Perez, şi antrenorul francez Zinedine Zidane, nu este una tocmai cordială. Zizou îi reproşează lui Perez că l-a tras pe sfoară în vară, când i-a promis că-i aduce unul din conaţionali, Paul Pogba, N'Golo Kante sau Kylian Mbappe. De partea cealaltă, Perez consideră că cele 300 de milioane investite în transferuri nu se justifică şi în rezultatele echipei. Real Madrid a câştigat doar 3 din cele 5 meciuri din La Liga şi a fost umilită de PSG în Liga Campionilor, scor 0-3.

Pare o chestiune de timp până când nervii vor escalada muntele de răbdare şi diplomaţie, iar ruptura se va produce. Pentru a nu fi prins descoperit, Perez şi-a întocmit o listă de posibil înlocuitori pentru Zinedine Zidane. Primul pe listă, dar şi cel mai greu de convins, este argentinianul lui Tottenham Hotspur, Maurizio Pochettino. Apoi, surprinzător sau nu, apare numele lui Jose Mourinho, dar şi al reputatului antrenor turc, Fatih Terim.

 

Fatih Terim îl poate înlocui pe Zinedine Zidane la Real Madrid

 

Ajuns la 66 de ani, Fatih Terim este la al patrulea mandat pe banca tehnică a celor de la Galatasaray. În total, 10 ani la cârma "Cim-Bom", timp în care a câştigat o Cupă UEFA (1999/2000, cu Hagi şi Popescu în teren), 8 titluri de campion al Turciei, 3 Cupe ale Turciei şi 5 Supercupe ale Turciei.

De asemenea, Fatih Terim a avut şi două experienţe în afara Turciei, la Fiorentina şi Milan, în Serie A, imediat după triumful din Cupa UEFA, însă nu a rezistat decât un sezon.
"În cinci luni, a construit o echipă fenomenală la Fiorentina. Numiţi-mi mie alt antrenor străin capabil de aşa ceva. Este extraordinar - poate antrena orice echipă", spunea Gică Hagi în presa internaţională, în anul 2000.

 

Gică Hagi, drum liber către Galatasary Istanbul

 

Dacă lucrurile se vor concretiza cu Fatih Terim pe banca celor de la Real Madrid, actualul patron şi antrenor al celor de la FC Viitorul Constanţa, Gică Hagi îşi poate îndemni marele vis: revenirea la Galatasaray, club care i-a oferit cele mai mari satisfacţii profesionale din carieră. În urmă cu două săptămâni, Gică Hagi a fost votat de către fanii lui Galatasaray ca fiind cel mai iubit jucător străin din istoria clubului.

Mi-aş dori să ne mai putem bucura de noi succese împreună pe unul dintre cele mai frumoase şi vulcanice stadioane din Europa”, a fost mesajul lui Gheorghe Hagi pentru fanii lui Galatasaray, postat pe site-ul clubului Viitorul Constanţa, imediat după aflarea rezultatelor sondajului. 

Hagi a evoluat pentru gruparea "Cim-Bom" între anii 1996 şi 2001, timp în care a câştigat o Cupă UEFA (1999/2000), o Supercupă a Europei (2000), 5 tituluri de campion, 2 Cupe ale Turciei şi 2 Supercupe ale Turciei. De asemenea, a câştigat pentru totdeauna inimile suporterilor lui Galatasaray pentru devotamentul şi iubirea arătată pentru club. La un moment dat, Hagi a refuzat oferta rivalei Fenerbahce, care voia cu orice chip să-l achiziţioneze.

"Regele" a mai antrenat pe Galatasaray în două rânduri, în 2004-2005, când a câştigat o Cupă a Turciei, şi în 2010. Cu toate acestea, brevetul de veritabil antrenor l-a câştigat în România, unde a construit de la zero un proiect de succes, încununat cu un titlu de campioană naţională de seniori, în 2017.

În 2017, zvonurile îl anunţau pe Gică Hagi ca fiind următorul antrenor al celor de la Galatasaray Istanbul, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. S-a speculat, la acea vreme, că motivul ar fi fost academia sa, şi faptul că nu ar fi vrut să se rupă de tot ce se întâmplă în "Fabrica de la Ovidiu". Astăzi, cu o stabilitate financiară şi sportivă de invidiat la Academie, "Regele" poate să se relaxeze şi să-şi primească şansa de a antrena un colos al fotbalului european.

 

Afla mai multe despre: fotbalgheorghe hagi 

viewscnt
Articole similare