Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi s-a apucat de cel mai tare proiect din istoria României. Ar putea fi şi o premieră mondială: ”Eu aşa am informaţii”

Gică Hagi s-a apucat de cel mai tare proiect din istoria României. Ar putea fi şi o premieră mondială: ”Eu aşa am informaţii”galerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi demonstrează din nou că este un vizionar şi s-a apucat de cel mai tare proiect al unui club de fotbal, din istoria României. Mai mult, noul proiect ar fi primul de acest gen în lume, implementat la o echipă de primă divizie.

Gică Hagi îşi propune să revoluţioneze din nou fotbalul românesc şi nu numai. Hagi şi Popescu au pus la cale un proiect cu termene de finalizare 2030, care va fi printre cele mai tari din lume şi unic în istoria fotbalului de la noi.

Mai mult, Gică Popescu susţine că, din informaţiile pe care le-a primit, noul proiect pe care şi l-a propus Farul este primul de acest gen asumat de vreun club de primă divizie, din lume.

Gică Hagi, cel mai tare proiect din istoria României. Va fi un exemplu pentru fotbalul internaţional

Gică Hagi a fost cel mai mare fotbalist român din toate timpurile şi a fost actor principal în cea mai bună perioadă din istoria naţionalei. Însă ”Regele” a continuat şi după retragere să contribuie din plin la dezvoltarea fotbalului din România.

Din banii săi, Gică Hagi a dezvoltat în 2009, la Ovidiu, prima academie de fotbal din România şi acum este una dintre cele mai moderne din această parte a Europei.

Cu o nouă echipă înfiinţată, Viitorul, Hagi a reuşit în 2017 să câştige inclusiv titlul de campioană a Ligii 1, cu o echipă formată în mare parte din jucători proveniţi din propria academie.

Însă Gică Hagi nu se mulţumeşte doar cu atât şi îşi propune să ducă clubul la un nivel cât mai ridicat. Miercuri, Gică Hagi şi Gică Popescu au anunţat un noi proiect, cel mai ambiţios de acest fel din istoria fotbalului românesc, dar şi o raritate pentru fotbalul mondial.

Pe fondul încălzirii globale şi schimbărilor climatice, Hagi şi Popescu anunţă că Farul îşi propune să devină până în 2030 neutru din punct de vedere ecologic. Este primul club din România care are un astfel de proiect.

Ba mai mult, Gică Popescu susţine că ar fi o premieră la nivel mondial pentru o echipă de primă ligă:

”Din informaţiile noastre, suntem primul club de prima ligă din lume care îşi propune acest obiectiv ambiţios. Vom sugera UEFA şi FIFA crearea unui grup de lucru în care cluburile să schimbe informaţii despre cum ar putea colabora în combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Gică Popescu pentru site-ul oficial al clubului, farulconstanta.com.

Practic, Farul îşi propune ca, până în 2030, să reducă la zero tot ceea ce ar putea genera poluare în activitatea clubului. Ceea ce înseamnă că Farul ar urma să folosească peste câţiva ani inclusiv un autocar electric.

În plus, energia ar urma să fie asigurată din surse regenerabile, nepoluante. Gică Popescu anunţă deja un prim proiect în acest sens:

”De exemplu, în baza noastră de la Ovidiu va începe un prim proiect de producţie de energie regenerabilă care să ne asigure o parte din consum şi care să alimenteze şi maşinile electrice la care vrem să trecem pentru transport”, a mai spus Gică Popescu.

Gică Hagi: ”Pentru noi, viitorul a fost, este şi va rămâne cuvântul de ordine”

Gică Hagi susţine că a luat această decizie deoarece este preocupat de evenimentele climatice globale:

”Pentru noi, viitorul a fost, este şi va rămâne cuvântul de ordine. Lucrăm mult cu copiii, iar proiectul nostru este despre ei şi despre viitorul lor şi al nostru.

Ne dorim cu toţii o lume mai bună, iar pentru asta este esenţial ca fiecare dintre noi să se implice. Vă asigur că împreună cu colegii din club şi din Academie vom face tot ce depinde de noi pentru atingerea neutralităţii climatice până în 2030, mai ales că, din datele prezentate de experţi, Constanţa este una dintre cele mai expuse zone din România în cazul în care fenomenul încălzirii globale nu este stopat”, a spus Gică Hagi.

La nivel mondial, Forest Green Rovers este primul club care şi-a luat angajamentul să devină neutru din punct de vedere climatic. Echipa engleză a fost desemnată de FIFA drept ”cel mai verde club de fotbal din lume”.

De asemenea, Dale Vince, preşedintele clubului, a fost desemnat ”campion al climei” de către Organizaţia Naţiunilor Unite.

Între timp, cluburi precum Juventus, Liverpool, Arsenal, VfL Wolfsburg, Hibernian, Chelsea, Tottenham şi Southampton au semnat angajamente pentru reducerea nivelului de emisii. Dintre acestea, Chelsea şi Tottenham şi-au luat angajamentul că, până în 2030, îşi vor reduce emisiile de carbon cu până la 50%.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare