Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi sfidează pandemia şi aduce trei milioane de euro la Ovidiu. "Noi vrem să ne dezvoltăm"

Gică Hagi sfidează pandemia şi aduce trei milioane de euro la Ovidiu. "Noi vrem să ne dezvoltăm"

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, se pregăteşte să bifeze nouă reuşită. A fost aprobat împrumutul de aproximativ trei milioane de euro, ce va deservi în totalitate proiectului "Academia de Fotbal <>, de la Ovidiu, acolo unde "Regele" are planuri mari.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Gică Hagi a oferit un interviu pentru Telekom Sport, în care a vorbit despre proiectele sale din cadrul academiei pe care o coordonează. Atunci, "Regele" a anunţat că Viitorul se pregăteşte de mutarea într-un hotel ultramodern, aflat în incinta complexului de la Ovidiu, iar jucătorii şi staff-ul nu vor mai fi obligaţi să se plimbe dintr-un loc în altul. Planul s-a pus în mişcare, semn că Gică Hagi nu se lasă intimidat de pandemia provocată de noul coronavirus şi se află în graficul gândit.

"Noi vrem să ne dezvoltăm, avem de terminat clădirea, acum am început să terminăm clădirea din interiorul bazei. Într-un an şi jumătate trebuie să o terminăm. Să ne mutăm cu toţii acolo, să nu mai stăm cu toţii prin oraş, răspândiţi. În momentul de faţă stăm, avem clubul într-un loc, birourile în alt loc şi o să ne mutăm cu toţii la bază. Deci terminăm hotelul. Are 5000 de metri construiţi. Birourile, 40 de camere, unde o să stea acolo toţi copiii. O să stăm cu toţii, clubul se va muta acolo, tot", a declarat Hagi, pentru Telekom Sport.

Se pare că întreaga investiţie se ridică în jurul a trei milioane de euro, bani pe care "Regele" i-a obţinut cu ajutorul băncilor, în urma unui credit ce se va întinde pe următorii 10 ani, după arată hotărârea din Monitorul Oficial al României.

Iată înscrisurile oficiale, făcute publice: 

" În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 53 din 12 decembrie 2019 a Adunării Generale a acţionarilor Fotbal Club Viitorul Constanţa SA, având în vedere proiectul de investiţii "Modernizare şi extindere Academia de Fotbal Gheorghe Hagi".

Cei doi acţionari, Gheorghe Hagi, deţinând 99,9 % părţi sociale, şi Zoltan Iaşko, deţinând 0,1% părţi sociale, după analiza problemelor înscrise în ordinea de zi, în conformitate cu actul de convocare, au hotărât cu unanimitate de voturi "pentru" următoarele:

  • Încherierea de către Societate, în calitate de Împrumutat, cu BRD Groupe Societe Generale SA, în calitate de Creditor, a unor Contracte de credit, pentru contractarea de către Societate a următoarelor credite:

1. Un credit de investiţii în valoare de 2.717.000 euro, având maturitate pe 10 ani, pentru finanţarea (în completarea surselor proprii ale FC Viitorul Constanţa SA) a proiectului de investiţii "Modernizare şi extindere Academia de Fotbal Gheorghe Hagi"

2 Un credit suplimentar de tip revolving, în valoare de 260.000 de euro, cu maturitate până la 31.07.2021, pentru finanţarea (în completarea surselor proprii ale FC Viitorul Constanţa SA) a TVA afaeren proiectului de investiţii menţionat mai sus, denumite în continare "Contracte de credit".

  • Încheierea de către Societate a următoarelor contracte de garanţie ("Contracte de garanţie"), pentru garantarea tuturor obligaţiilor rezultate din Contractele de credit:

3. Contract de ipotecă asupra tuturor conturilor curente deschise de către Societatea la BRD Groupe Societe Generale Sa, precum şi asupra tuturor soldurilor creditoare ale acestora;

4. Contract de ipotecă imobiliară de rang doi asupra proprietăţii Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", compus[ din teren intravilan în suprafaţă de 69.000demtri pătraţi, situat în oraşul Ovidiu şi construcţiile C1-C6, cu extinderea ipotecii în favoarea BRD la finalizarea investiţiei" .

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare