Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, atac dezlănţuit la adresa conducerii FRF: ”Prăpastie fără întoarcere. Ştie toată lumea că nu se pricep” | EXCLUSIV

Gică Popescu, atac dezlănţuit la adresa conducerii FRF: ”Prăpastie fără întoarcere. Ştie toată lumea că nu se pricep” | EXCLUSIV

FRF

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Gică Popescu a ţinut un discurs dur la adresa conducerii FRF, pe care o consideră responsabilă în totalitate pentru eşecurile răsunătoare ale echipei naţionale din ultimii ani. În opinia ”Baciului”, aceştia ar trebui măcar să îşi asume greşelile.

Campionatul Mondial din Qatar a marcat a şasea ediţie la rând fără România la turneul final. Mai exact, ediţia din 2022 a fost a şasea a Cupei Mondiale consecutivă la care nu participă ”tricolorii”.

Dacă în anii 90' selecţionata noastră era una dintre cele mai respectate şi de temut din Europa, în prezent am ajuns să fim doar ”preşul” unor echipe mult mai mediocre decât noi.

Sub comanda lui Edi Iordănescu, România a pierdut cu Grecia, Bosnia, Slovenia şi de două ori cu Muntenegru, 0-5 la general, două dintre cele mai umilitoare momente din istoria naţionalei noastre.

Dezamăgirile din ultimii ani îl afectaseră deja pe Gică Popescu, dar retrogradarea din Liga Naţiunilor i-a pus capac ”Baciului”, care a lansat un atac dezlănţuit la adresa conducerii FRF.

Popescu a afirmat că responsabili pentru ”prăbuşirea” fotbalului românesc sunt şefii lui şi a notat că este nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a ieşi din ”prăpastie”.

Gică Popescu, atac dezlănţuit la adresa conducerii FRF

Fotbalul nostru a ajuns într-un moment atât de dezastruos incât e nevoie de o perioadă egală cu perioada în care a ajuns la dezastru pentru a încerca să o scoţi din această prăpastie fără întoarcere.

Uitându-mă la cine conduce fotbalul românesc, ce expertiză au, cum văd ei fotbalul... eu am spus întotdeauna că actuala conducere a fotbalului are o singură agendă, proprie, îi interesează propriile agende, nu îi interesează fotbalul românesc, pentru că asta au dovedit.

Am văzut şi discursurile după Liga Naţiunilor, totul normal, nu am văzut o asumare, nu am văzut o asumare publică, ok, am făcut rău, asta s-a întâmplat. Nimic!

Totul ok, totul în regulă. Deci singurul lucru care îi preocupă e interesul personal, probabil au tot felul de obiective personale care sunt încă în desfăşurare.

Nu văd o preocupare vizavi de viitorul fotbalului românesc, că nu se pricep, asta ştie toată lumea că nu se pricep, dar nici să îşi asumi, asta e un pic de laşitate.

(n.r. Cine ar trebui să îşi asume eşecul acesta? Până acum plăteau selecţionerii, acum nici selecţionerul) Cine se ocupă de echipele naţionale?

(n.r. Stoichiţă?) Păi nu e normal să vină o singură personă şi să spună şi să îşi asume acest eşec al echipei naţionale, pentru că nici Stoichiţă nu a aterizat în funcţia aia de unul singur, a fost pus de către cineva.

Cred că rezultatele sunt negative, aşa cum ne place să iasă în faţă când sunt cele pozitive, mai rare, sau deloc, să iasă public şi să spună  <<ok, ne asumăm>>.

Asta înseamnă bărbăţie, asta înseamnă asumare, lucru pe care nu l-am văzut. Chiar nu l-am văzut”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: gică popescu 

viewscnt
Articole similare