Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, o nouă rundă de "săgeţi" către şeful FRF, Răzvan Burleanu: "Trebuia să stea de vorbă cu Gică Hagi sau Dan Petrescu. Doi oameni care au simţit cu adevărat tricoul echipei naţionale"

 Gică Popescu, o nouă rundă de "săgeţi" către şeful FRF, Răzvan Burleanu: "Trebuia să stea de vorbă cu Gică Hagi sau Dan Petrescu. Doi oameni care au simţit cu adevărat tricoul echipei naţionale"

Echipa națională

Comentarii

Preşedintele celor de la Viitorul Constanţa, fostul internaţional Gică Popescu, a fost bucuros pentru victoria echipei sale pe terenul celor de la FC Voluntari, însă nu a uitat prestaţia dezastruoasă a naţionalei din tripla cu Islanda, Norvegia şi Austria, care ne-a făcut să ne luăm gândul de la EURO 2020 şi care ne pregăteşte un traseu infernal pentru Cupa Mondială din 2022.

Viitorul Constanţa a câştigat pe terenul celor de la FC Voluntari, scor 2-0, într-un meci din etapa a 7-a din Liga 1, graţie golurilor marcate de Kevin Luckassen şi Carlo Casap în cea de-a doua repriză.  Sunt patru etape fără înfrângere pentru formaţia antrenată de Ruben de la Barrera, după începutul ezitatant.

"Am spus de când a venit Ruben că e nevoie de timp, era nevoie ca jucătorii să cunoască nouă dinamică pe care el o cere. Suntem bucuroşi că au început să vină şi rezultatele, după un început mai puţin reuşit. Avem patru meciuri de când nu am mai pierdut, două victorii şi două egaluri", a declarat după meci Gică Popescu.

De asemenea, întrebat de perspectivee pe care le prezintă naţionala de fotbal a României, "Baciul", om cu 115 prezenţe în naţională, a lăsat de înţeles că greşeala aparţine Federaţiei Române de Fotbal, condusă de preşedintele Răzvan Burleanu. Aceste este de părere că pe banca tehnică ar fi trebuit să stea un jucător embelatic, care a iubit şi care a simţit cu adevărat ce înseamnaă să reprezinţi tricolorul.

"De la Campionatul European ne-am luat gândul. Rămâne cel puţin să păstrăm grupa a treia valorică. Mie îmi e teamă să nu o pierdem şi pe aceasta. Aşa cum arată jocul echipei naţionale, nu ne dă prea mari speranţe să ne gândim la altceva. Eu sper totuşi să nu ajungem într-un aşa hal încât să pierdem şi a treia urnă valorică, pentru că atunci ar fi imposibil să ne mai calificăm la turneele finale. Eu sunt sceptic şi nu mai sunt deloc optimist, aşa cum eram înainte de cele trei meciuri.

Dezamăgirea la mine nu vine de la rezultate, pentru că şi generaţia noastră a jucat bine în anumite meciuri şi a pierdut. Nu vine de la rezultate, ci de la atitudine, de la faptul că nu am văzut o echipă naţională formată din jucători care să simtă tricoul echipei naţioanale, să îşi dorească să câştige. Atitudinea pe care am avut-o noi nu este demnă de jucători de echipa naţională. Mă gândeam că facem un proiect astfel încât să participăm la o ocazie unică, de a juca turneul final la noi acasă. Proiectul trebuia început acum şase ani. Am pierdut şase ani, probabil că vom pierde alţi doi, alţi patru şi tot aşa, fără calificări. Se pare că Dan Petrescu atunci când a spus că ne vom califica peste 20 de ani a fost optimist. Ar fi trebuit înainte de a-l contacta pe Mirel Rădoi ca FRF să stea de vorbă cu unul dintre cei doi, cu Gică Hagi sau Dan Petrescu. Sunt doi foşti jucători ai echipei naţionale care au simţit cu adevărat tricoul echipei naţionale, care iubesc şi au iubit echipa naţională şi care au făcut performanţă la nivel de club", a completat Gică Popescu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare