Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Popescu, stupefiat de decesul lui Nicolae Tilihoi: "Mi-a marcat cariera"

Gică Popescu, stupefiat de decesul lui Nicolae Tilihoi: "Mi-a marcat cariera"

Fotbal intern

Comentarii

Nicolae Tilihoi, fostul fundaş al Universităţii Craiova, s-a stins din viaţă la 61 de ani. Tilihoi suferea de o boală incurabilă şi era sub tratament de trei ani.

”Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Ştiam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învătat să sar la cap, mereu îmi spunea «Ţărane, bagă săbiuţa când sari la cap». Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja.

Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ştefănescu a plecat la Braşov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învăţat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut România”, a declarat Gică Popescu pentru gsp.ro.

Membru de bază în Craiova Maxima, Tilihoi a evoluat pentru Ştiinţa timp de 11 ani, în perioada 1976-1987. A făcut o pereche fabuloasă cu Costică Ştefănescu în centrul apărării craiovene şi a cucerit două trofee de campion şi patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 294 de partide, marcând de şapte ori. Are 36 de apariţii în cupele europene şi zece în tricoul naţionalei.

Tilihoi şi-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocşa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988. Ca antrenor a fost la Metalul Bocşa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia şi FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.

Afla mai multe despre: gica popescunicolae tilihoiu craiovaliga 1 

viewscnt
Articole similare