Experiențe împreună.
You are here:

Tun dat de Gigi Becali! Transfer de excepţie pentru FCSB. Patronul a plătit imediat banii pentru el: ”Poate juca în orice campionat din lume!”

Tun dat de Gigi Becali! Transfer de excepţie pentru FCSB. Patronul a plătit imediat banii pentru el: ”Poate juca în orice campionat din lume!”galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a dat lovitura cu Darius Olaru, un fotbalist aflat în plină ascensiune. Fotbalistul adus de la Gaz Metan pare să fie unul dintre pariurile câştigătoare de la FCSB.

Cota lui Darius Olaru continuă să crească. Evaluat la 1 milion de euro când a fost adus de Gigi Becali de la Gaz Metan Mediaş, mijlocaşul în vârstă de 22 de ani are acum o cotă de piaţă de 1.6 milioane de euro, anunţă transfermarkt.com.

Transferul făcut de Gigi Becali la FCSB care poate aduce milioanele în conturile roş-albaştrilor

Internaţional de tineret U21 al României, Darius Olaru a ajuns la FCSB pe 1 ianuarie 2020 şi are contract cu vicecampioana României până în vara anului 2024.

Unul dintre secretele ascensiunii fotbalistului a fost dezvăluit de managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica. Acesta a explicat că Adrian Mutu, selecţionerul de la U21 l-a solicitat mai devreme la echipa naţională, iar răspunsul lui Olaru a fost unul surprinzător: ”Darius Olaru trăieşte pentru fotbal. El a refuzat şi a spus că vrea să stea la echipă şi să se antreneze după care să plece direct la lot. Nu a dorit pauză”

Fost antrenor la rivala din Ştefan cel Mare, Gigi Mulţescu l-a remarcat şi el pe mijlocaşul de la FCSB: ”Olaru este un jucător cu calităţi moderne. Pare genul de jucător care poate evolua în orice campionat, inclusiv în cel al Angliei. Ştiţi de ce? Pentru că dincolo de tehnică, el nu evită duelurile, contrele directe. Are şi ultima execuţie. Cred eu că se potriveşte” mărturisea experimentatul tehnician.

Gigi Becali l-a cumpărat cu 600.000 de euro pe mijlocaşul ofensiv în perioada de mercato, dar l-a lăsat să mai evolueze pentru Mediaş. Darius s-a alăturat ulterior lotului de la FCSB, iar acum este al 4-lea cel mai bine cotat jucător din lot şi al 13-lea din Liga 1. În decembrie 2018, cota lui Darius Olaru era de 700 de mii de euro.

Doi ani mai târziu, fotbalistul şi-a dublat cota de piaţă, dar Gigi Becali nu are niciun gând să-l lase să plece în străinătate pe o sumă mai mică de 5-6 milioane de euro, după cum chiar finanţatorul de la FCSB a explicat.

Darius Olaru, unul dintre cei mai polivalenţi din Liga 1

Mutarea la gruparea roş-albastră i-a priit fobalistului de 22 de ani. El a adunat 21 de meciuri pentru FCSB, a marcat de patru ori şi a oferit cinci pase decisive. Două dintre ele le-a reuşit în actuala stagiune, până la accidentare. Fotbalist extrem de polivalent, Darius Olaru este unul dintre fotbaliştii care au jucat pe cele mai multe posturi în Liga 1, susţine transfermarkt.

Sursa citată notează că Darius Olaru a bifat următoarele poziţii:

  • - mijlocaş ofensiv în 57 de meciuri
  • - atacant în 22 de meciuri
  • - aripă dreapta în 11 meciuri
  • - al doilea atacant în 10 meciuri
  • - mijlocaş central în 8 meciuri
  • - mijlocaş dreapta în 5 mecuri
  • - aripă stânga în 3 meciuri
  • - mijlocaş stânga în 2 meciuri

Olaru are 9 selecţii în echipa reprezentativă de tineret a României pentru care a marcat un gol. Fostul expert de la Telekom Sport, Basarab Panduru a fost printre primii care a remarcat progresul lui Darius Olaru la FCSB: ”In linia de mijloc, doar Olaru şi Oaidă mi se pare că au crescut. Ei sunt cam singurii care aleargă mereu. Olaru, cel puţin, arată un nivel extrem de bun după venirea de la Gaz Metan şi ne-a arătat că poate juca acel rol foarte important de la mijlocul terenului” a mărturisit Panduru.

Darius Olaru s-a născut pe 3 martie 1998 şi a început fotbalul la Mediaş. A debutat la CSŞ Mediaş în 2008, iar în 2011 a fost achiziţionat de Gaz Metan. Pentru prima echipă a oraşului a debutat în 2015 într-un meci cu UTA, disputat în deplasare şi câştigat de formaţia sa, scor 2-1. A marcat de 11 ori în 120 de meciuri disputate la Gaz Metan şi poate juca mai multe roluri, în funcţie de sistemul de joc în care este distribuit.

Darius Olaru este internaţional de tineret şi a făcut parte din lotul U21 al României care a făcut senzaţie la turneul final din Italia şi San Marino.

viewscnt
Articole similare
Momente cumplite la Roma. Simona s-a accidentat groaznic si a iesit plangand de pe teren. Romanca...