Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a explicat de ce a introdus o asemenea clauză în contractul refuzat de Haruţ: "La noi nu mai rămâne nimeni liber de contract"

Gigi Becali a explicat de ce a introdus o asemenea clauză în contractul refuzat de Haruţ: "La noi nu mai rămâne nimeni liber de contract"

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a expilcat caluza pe care Haruţ a refuzat-o din contractul propus pentru ca fundaşul celor de la Botoşani să semneze cu FCSB.

Gigi Becali explică clauza din contractul pe care Haruţ l-a refuzat

Denis Haruţ a refuzat să semneze cu FCSB, din cauza unei clauze din contract. Fundaşul celor de la Botoşani nu a acceptat propunerea lui Becali de a semna două contracte, fiecare pe câte cinci ani.

Unul dintre acestea era în alb şi s-ar fi activat înainte cu 6 luni ca primul să expire. Puştiul de 21 de ani a considerat că acest lucru este o condiţie ilegală, care l-ar fi ţinut legat de roş-albaştrii timp de 10 ani.

Becali a reacţionat imediat după ce s-au aflat aceste lucruri şi a explicat clauza problemă din contractul lui Haruţ. Patronul celor de la FCSB a anunţat faptul că această abordare contractuală este una obişnuită la clubul său, chiar dacă această clauză este una nepermisă.

"FCSB are o regulă: dacă ai 21 de ani sau sub 21 de ani semnezi pe 5 ani şi clubul are opţiune pe alţi doi ani. La noi nu mai rămâne nimeni liber de contract! Dau bani pe Haruţ şi nu vreau să mă trezesc că peste doi ani sau trei ani, când explodează, pleacă pe o sumă foarte mică sau nu mai prelungeşte! Asta a fost toată problema. I-am spus băiatului. Nu m-am certat cu Iftime. Lucrurile sunt clare.", a declarat Becali, potrivit celor de la Prosport.

Becali a menţionat motivul pentru clauza impusă

În vara din 2014, FCSB s-a despărţit de Ciprian Tătărişanu, care a plecat liber de contract la Fiorentina, după ce nu a mai vrut să semneze o nouă înţelegere cu clubul la care juca. Echipa italiană a profitat de situaţia fostului portar al naţionalei şi l-a trasnferat fără ca Becali să primească vreun ban. Acesta a fost motivul pentru care patronul roş-albaştrilor a creat mai multe clauze prin care nu va mai putea pierde cu o aşa uşurinţă fotbaliştii echipei sale.

"Am stabilit aşa: dacă ai până în 21 de ani, semnezi pe 5 ani plus încă 2 ani opţiune. Dacă ai între 21 şi 25, semnezi pe 3 ani cu opţiune pe 2 ani. Iar dacă ai peste 25 de ani, semnezi pe un an şi clubul are opţiune pe alţi trei. Aşa e la FCSB şi nu ne abatem de la aceste reguli. Totul a plecat de la Tătăruşanu. Am plătit o sumă mare pentru un portar, a jucat la noi mulţi ani şi era portarul naţionalei. Nu a mai vrut să semneze şi a plecat la Fiorentina gratis! De atunci nu am mai fost prost! Ce vreau să ştie toată lumea este că nu va mai exista niciodată un caz Tătăruşanu.", a mai spus Gigi Becali, conform Prosport.

Denis Haruţ rămâne la FC Botoşani

După acest eveniment, Haruţ a ales să rămână la Botoşani şi a vorbit cu Iftime despre un nou contract pe 5 ani.

"Haruţ nu e ca Moruţan, ca Miron, care au semnat ca împuşcaţi. El mi-a zis să îl reprimesc la Botoşani, că va juca şi va demonstra ce poate. 'Dacă nu sunteţi supărat pe mine, vin cu toată deschiderea. Nu am venit după bani, nu am nicio problemă. Vă promit că mă fac fotbalist şi plec pe o ofertă mai mare. Vin la Botoşani şi semnez, demonstrativ, un contract pe 5 ani'. Asta mi-a spus. Iar cifrele le puneam eu pe contract.", a spus Iftime în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: becali 

viewscnt
Articole similare