Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a ieşit cu oile pe bulevard, dar se poate şi mai rău. Ce au făcut alţi patroni "deosebiţi" din Europa

Gigi Becali a ieşit cu oile pe bulevard, dar se poate şi mai rău. Ce au făcut alţi patroni "deosebiţi" din Europa

Diverse

Comentarii

Bogaţi, puternici şi excentrici. Patronii echipelor de fotbal au apucături care, uneori, stârnesc hohote de râs

Massimo Cellini este proprietarul Bresciei, echipă aflată pe primul loc în Serie B, dar a devenit celebru pe când o conducea pe Cagliari. Urăşte numărul 17, iar toate scaunele de pe stadionul propriu care ar fi trebuit să aibă acest număr au fost inscripţionate cu 16b. De asemenea, Cellini se teme de culoarea violet, aşa că nu asista niciodată la meciurile cu Fiorentina. În 2014, după 22 de ani la Cagliari, interval în care a schimbat 36 de antrenori, a devenit proprietarul lui Leeds United. Primele măsuri pe care le-a luat pentru reducerea costurilor au fost să îi oblige pe jucători să îşi ia acasă echipamentul să şi-l spele şi să îşi plătească mesele luate în cantonament.

Aurelio De Laurentiis este cel mai important producător şi distribuitor de film din Italia, dar şi patronul lui Napoli. Din această postură a surprins cu câteva declaraţii şocante. Una a venit atunci când se zvonea că Hamsik va pleca în Premier League. "Dacă vrea să plece, nu-l pot opri, dar trebuie să ştie că englezii trăiesc prost, mănâncă prost, iar femeile lor nu se spală la organele genitale". De Laurentiis a rămas celebru şi după o tragere la sorţi în Cupa Italiei. Nemulţumit de adversarul lui Napoli, a ieşit furios din sediul federaţiei, a urlat către ziarişti că tragerea a fost trucată, apoi l-a îmbrâncit pe un trecător şi i-a luat scuterul, cu care a demarat în trombă.

Sam Hamman este cel mai apropiat de Gigi Becali. A fost proprietarul lui Wimbledon în anii '90 şi a devenit celebru în Anglia. I-a pus în contract unui jucător nou două clauze ciudate: să aibă o relaţie fizică cu o oaie înainte de fiecare meci şi să mânânce testicule de berbec în ziua partidei! Hamman a adus un elefant pe stadion şi a făcut turul terenului cu el înaintea unui meci de Premier League. De asemenea, l-a încuiat în vestiar pe un jucător advers, până când acesta a acceptat să semneze cu Wimbledon.

Luciano Gaucci a fost preşedintele Perugiei, înainte să ajungă la închisoare pentru fraudă. Din această postură l-a făcut pe fiul dictatorului libian Gaddafi jucător de Serie A, deşi, în trei ani de contract, Saadi nu a evoluat niciodată în Italia. Gaucci s-a mai remarcat prin ceva: în 2002, după ce squadra azzurra a fost eliminată de la CM de către Coreea de Sud după un gol al lui Jung-Hwan, jucător al Perugiei, l-a dat afară imediat. "Nu pot să plătesc un fotbalist care a distrus fotbalul italian", a explicat Gaucci.

Afla mai multe despre: patroninebunifotbalgigi becalioi 

viewscnt
Articole similare