Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a negociat cu Edward Iordănescu preluarea FCSB. Ce răspuns a primit patronul roş-albaştrilor

Gigi Becali a negociat cu Edward Iordănescu preluarea FCSB. Ce răspuns a primit patronul roş-albaştrilor

FCSB

Comentarii

Gigi Becali şi Edward Iordănescu au discutat astăzi trecerea antrenorului de la Gaz Metan Mediaş la FCSB.

Iordănescu ar fi pus câteva condiţii, la care Gigi Becali are timp de gândire până mâine. Se pare că tehnicianul care aparţine încă de Gaz Metan Mediaş ar fi solicitat inclusiv ca patronul să nu intervină asupra părţii tehnice, a vestiarului şi a schimbărilor care cad în sarcina antrenorului. Totul, sub protecţia unei clauze de reziliere de 1 milion de euro, cu care Iordănescu şi-ar asigura independenţa la FCSB. În caz contrar, ruperea unilaterală a contractului l-ar obliga pe patronul roş-albaştrilor să-i plătească suma de bani lui Edward.

Negocierile s-au purtat astăzi la casa din Pipera a lui Gigi Becali. Din sursele Telekom Sportmomentan, niciuna dintre părţi nu a luat o decizie concretă. În plus, Edward Iordănescu mai are un an de contract cu Gaz Metan Mediaş, detaliu care poate îngreuna şi mai mult negocierile.

Edward Iordănescu este principalul favorit pentru a prelua echipa roş-albastră, după ce Becali a renunţat la serviciile lui Mihai Teja, cel care în urmă cu şase luni îl înlocuise pe Nicolae Dică.

Ce alternativă are Becali pentru preluarea FCSB?

Momentan, răspunsul lui Edward Iordănescu pare destul de clar: vine la FCSB în anumite condiţii. Cu care Gigi Becali trebuie să fie de acord, detaliu care nu pare să fie pe placul liderului de la FCSB, în ciuda optimismului arătat după discuţii în mod public. Fără îndeplinrea acestor condiţii, cel mai probabil Iordănescu îl va refuza pe Becali şi va rămâne antrenor la Gaz Metan Mediaş, acolo unde are un proiect clar şi mână liberă.

Dimineaţă,  Becali declarase: ”Dică m-a refuzat, a ales să meargă la FC Argeş! Încercăm să rezolvăm cu  Iordănescu. Dacă nu vine el, atunci discutăm cu Walter Zenga". FCSB ar putea deschide astfel varianta italiană, dacă discuţiile cu Iordănescu (care momentan par în aer) nu se vor concretiza.

MM, partizanul lui Zenga

”Am avut o relaţie foarte bună la Steaua cu el. Mă bucur că a ieşit şi că s-a rezolvat pentru el. Este un bun prieten” mărturisea italianul, atunci când MM Stoica a fost eliberat din penitenciar.

„Normal că îmi doresc să mă întorc în România! Şi cu atât mai mult la FCSB! Gigi nu are nevoie să mă sune, pentru că ştie unde sunt!” explica Zenga în urmă cu câteva zile.

Italianul ştie că se bucură atât de simpatia lui Gigi Becali, cât şi de cea a lui Mihai Stoica. Dar lucrurile nu sunt tocmai clare. Rămas liber de contract după despărţirea de Venezia, italianul ar putea reveni la FCSB, dacă Mihai Stoica va reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa lui Becali.

Stoica ar prefera să lucreze cu un tehnician pe care îl cunoaşte bine şi de care este sigur că poate conta atât din punct de vedere tactic, cât şi al pregătirii fizice sau psihologice ale unor meciuri. Numărul 2 în club, nu respinge ideea de a lucra alături de Iordănescu Junior, dar e firesc mai interesat să colaboreze cu un om alături de care a lucrat la superlativ.

În plus, Zenga ar reveni mult mai experimentat în România. În ultimii ani, italianul a bifat succese importante în faţa unor antrenori de calibru precum Gian Piero Gasperini, Roberto Donadoni, Walter Mazzarri, Claudio Ranieri sau Davide Ballardini. S-a duelat inclusiv cu Mourinho sau Maurizio Sarri, iar filosofia italiană a fost mereu pe gustul lui MM Stoica.

Afla mai multe despre: gigi becaliedward iordănescu 

viewscnt
Articole similare