Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pariul lui Gigi Becali. Era considerat printre cei mai promiţători fotbalişti de la FCSB, dar s-a ratat! Ce face acum

Pariul lui Gigi Becali. Era considerat printre cei mai promiţători fotbalişti de la FCSB, dar s-a ratat! Ce face acumgalerie foto

FCSB

Comentarii

Crescut de Steaua Bucureşti, craioveanul Alin Liţu a fost supranumit Fernando Torres din Ghencea la debutul său pentru echipa lui Becali. La 32 de ani, cariera sa pare pe final. Şi nu spune prea multe.

"A venit, i-am dat 4 mii de euro, banii pe două luni, ca să plece. E pacat de el că s-a ratat asa. Era un jucator de perspectivă, dar dacă n-a avut minte?! Putea ajunge si el un atacant bun de Liga 1, sa ia un salariu de 10 mii de euro pentru cinci ani, dar dacă nu i-a stat capul la fotbal…” mărturisea Gigi Becali în urmă cu aproape 6 ani.

La 32 de ani, cariera lui Alin Liţu, unul dintre cele mai importante produse ale roş-albaştrilor aproape că s-a încheiat. Şi nu spune mare lucru.

Liţu a jucat în cariera sa la formaţii modeste cu excepţia echipei lui Becali. Periplul pe la Buzău şi Petroşani nu i-a făcut deloc bine, iar experienţa din Cipru nu l-a salvat. În 2010 a revenit în România la Gaz Metan şi Becali părea decis să parieze din nou pe el. Nu a fost să fie, pentru că Liţu nu s-a impus. A strâns în total 93 de meciuri în Liga 1 şi doar 11 goluri.

În 2011 a evoluat timp de 60 de minute pentru Gaz Metan Mediaş în Cupele Europene. Se întâmpla în preliminariile UEFA Europa League contra celor de la Austria Viena. Liţu era rezerva din atac a lui Florin Bratu, iar printre coechipierii săi se numărau jucători ca Hoban, Pleşca, Ciprian Petre, Nicandro Breeveld sau Cristi Todea. Pe banca Mediaşului era Cristi Pustai.

A fost ultima experienţă importantă pentru fostul vârf din Ghencea, fotbalist pe care fanii Stelei îl supranumeau, pentru stilul de joc şi asemănarea fizică, cu foarte celebrul Fernando Torres, un atacant la mare modă în acea perioadă. Presiunea s-a demonstrat a fi mult prea mare pentru el la nivel înalt.

Afla mai multe despre: gigi becalialin litu 

viewscnt
Articole similare