Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a rămas făra replică! "Pa! Nu e de FCSB". L-a dat afară, dar jucătorul semnează cu un club de Europa League!

Gigi Becali a rămas făra replică! "Pa! Nu e de FCSB". L-a dat afară, dar jucătorul semnează cu un club de Europa League!

Fotbal

Comentarii

Gigi Becali nu a avut răbdare cu el, iar FCSB putea să dea lovitura cu el. Portughezul Artur Jorge (26 de ani) este la un pas de un transfer important

Gigi Becali i-a obişnuit pe fanii FCSB-ului cu cele mai tari transferuri în fiecare perioadă de mercato. Însă, aşa cum era de aşteptat, nu toţi jucătorii veniţi la gruparea roş-albastră s-au ridicat la nivelul aşteptărilor patronului. Unul dintre ei a fost şi portughezul Artur Jorge, un fotbalist care a evoluat puţin la FCSB. Nu a primit însă prea multe şanse, iar Gigi Becali s-ar putea să regrete graba cu care a tratat afacerea Artur Jorge, fotbalist care a ajuns acum să fie cotat la 1.5 milioane de euro

Gigi Becali l-a dat afară de la FCSB. Fotbalistul trăieşte acum cea mai bună perioadă a carierei sale

Presa din Cipru anunţă că fosta campioană, APOEL Nicosia, este foarte aproape de a-l achiziţiona pe fundaşul central portughez, Artur Jorge, de la Vitoria Setubal.

Sezonul trecut, în Cipru nu a fost desemnată o campioană, însă în preliminariile Ligii Campionilor a mers ocupanta primului loc, Omonia Nicosia. APOEL, care avea şapte titluri consecutive în Cipru, nu îşi mai doreşte un nou pas greşit, precum cel de anul trecut, şi a început asaltul pe piaţa transferurilor.

Primul pe listă, şi cel mai aproape de transfer, este fostul fundaş central al celor de la FCSB, portughezul Artur Jorge, de la Vitoria Setubal. Acesta este considerat unul dintre cei mai valoroşi fundaşi din Portugalia şi se află în vederile echipei naţionale.

Sezonul trecut, Artur Jorge a fost foarte aproape de a face pasul către Premier League, acolo unde a fost dorit de Southampton şi Norwich, însă mutarea nu s-a mai raelizat şi fotbalistul a rămas la Setubal.

Anul acesta, odată cu transferul la APOEL Nicosia, Artur Jorge are şanse foarte mari să evolueze în grupele Europa League, deoarece ciprioţii au un coeficient apreciabil (27.500), peste FCSB (20.500) şi va fi cap de serie chiar şi în play-off. Dacă vor ajunge în grupe, APOEL va face parte din grupa a 2-a valorică. FCSB doar în a 3-a valorică.

Artur Jorge, dat afară de Gigi Becali: "Pa! Nu rămâne la FCSB"

În vara lui 2017, Artur Jorge era împrumutat de Sporting Braga la FCSB, cu opţiune de cumpărare definitivă dacă ar fi confirmat. La primul său meci, cu împotriva celor de la Daco-Getica, lusitanul şi-a marcat în propria poartă după doar 13 secunde, însă l-a înfuriat îngrozitor pe Gigi Becali, care i-a "ordonat" antrenorului Nicolae Dică să nu-l mai introducă pe teren. Acesta l-a ascultat parţial: portughezul a mai bifat doar alte trei partide pentru FCSB şi a fost trimis înapoi la Braga.

Artur Jorge nu rămâne la echipă. Pa, la revedere! Ce şanse să îi dai? L-a băgat pe Planic şi a rămas în echipă, că e fotbalist. Dacă vine o minge simplă şi tu o dai afară în aut, n-ai spirit de observaţie. A făcut multe greşeli Artur Jorge şi mi-am dat seama că nu e de Steaua. Nu l-am adus eu”, a declarat Becali în ianuarie 2018, cu şase luni înainte ca Artur Jorge să se despartă de FCSB. 

Ulterior, portughezul a povestit în presa natală despre coşmarul pe care l-a trăit la FCSB, în general din pricina patronului Gigi Becali: 

"Eu cred că nu a fost normal ceea ce mi s-a întâmplat acolo. Este adevărat, am făcut o greşeală şi am ratat o şansă primită din partea lor la primul meu meci pentru Steaua, dar toţi ştiau că eu ajunsesem la Bucureşti cu o zi înaintea meciului cu Juventus, nu am fost cu ei în cantonament, nu îmi cunoşteam noii coleg. Ei niciodată nu mi-au dat alte ocazii ca să arăt ceea ce pot şi care îmi este adevăratul nivel, nu mi-au dat şansa să joc în alte meciuri din Liga 1. Eu înainte am adunat 32 de meciuri pentru Braga, am jucat în Europa League în sezonul de dinainte să ajung la Steaua. Situaţia prin care am trecut la Steaua este incredibilă… Asta e părerea mea! Toţi cei de la Steaua ştiau că mereu m-am antrenat bine, nu am făcut nicio problemă pe parcursul contractului cu Steaua, i-am respectat pe toţi... Nu a fost corect ceea ce mi-au făcut cei de la Steaua”, a spus Jorge.

Artur Jorge a jucat un singur meci la FCSB în Liga 1. Şi-a dat autogol în secunda 14, apoi a fost ignorat total de gruparea roş-albastră, la îndemnul patronului roş-albaştrilor.

În sezonul 2017-2018, FCSB l-a avut la dispoziţie pe Artur, dar portughezul a fost îndepărat rapid de formaţia patronată de Becali, după ce şi-a marcat un autogol în secunda 14 a meciului cu Juventus Bucureşti. Era meciul de debut al portughezului în România.

Fundaşul de 25 de ani a bifat un sezon excelent cu Setubal, echipa cu a treia cea mai bună apărare din Portugalia şi prestaţiile excelente pe care Artur Jorge le-a reuşit au atras atenţia mai multor cluburi din Europa. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare