Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România

Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România

Liga 1

Comentarii

Gigi Becali a trimis nu mai puţin de 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România. Este vorba despre valoarea totală a transferurilor făcute de Gigi Becali de la Viitorul.

Gigi Becali este recunoscut drept patronul din Liga 1 care plăteşte cei mai mulţi bani pentru transferuri. Ani la rând, patronul FCSB şi-a propus să cumpere cei mai buni jucători din România şi uneori şi-a atins obiectivul. De multe ori, pe sume de transfer cu mult peste nivelul Ligii 1.

De câţiva ani, Gigi Becali şi-a schimbat politica de transferuri. Patronul FCSB a ales să plătească sume importante pe cei mai talentaţi tineri jucători, pe care ulterior să-i vândă pe sume mult mai mari. De altfel, a fost un pariu câştigător şi Gigi Becali a încasat, de când este patron la FCSB, nu mai puţin de 104 milioane de euro din revânzare de jucători.

Aici, cel mai mult a avut de câştigat Viitorul, echipă care a fost înfiinţată tocmai în acest scop, să crească şi să lanseze tinere talente. Gigi Becali a trimis astfel nu mai puţin de 9,3 milioane de euro în conturile Viitorului.

Pentru ce jucători a trimis Becali 9,3 milioane de euro în conturile Viitorului

Gigi Becali a încercat să beneficieze de vârfurile de generaţie lansate de Gică Hagi şi pentru asta a băgat adânc mâna în buzunar. Nu mai puţin de 9,3 milioane de euro a plătit patronul FCSB pentru cei 9 jucători transferaţi de la Viitorul. Cel mai scump a fost Florinel Coman, pentru care Gigi Becali a plătit în total 3 milioane de euro.

Cine sunt cei 9 jucători pentru care FCSB i-a plătit Viitorului 9,3 milioane de euro:

Florinel Coman - 3 milioane de euro
Dragoş Nedelcu - 2,13 milioane de euro
Florin Tănase - 1,5 milioane de euro
Ionuţ Vînă - 750.000 de euro
Romario Benzar - 700.000 de euro
Gabi Iancu - 500.000 de euro
Alin Toşca - 400.000 de euro
Alex Târnovan - 300.000 de euro
Robert Grecu - 30.000 de euro pentru împrumut

Până acum, Gigi Becali a făcut profit doar cu Romario Benzar şi cu Alin Toşca. Primul a fost vândut la Lecce pentru 2 milioane de euro, în timp ce Toşca a fost cedat la Betis Sevilla pentru un milion de euro. Însă Gigi Becali aşteaptă să dea marile lovituri cu Florinel Coman şi cu Florin Tănase, pentru care speră să primească în total aproximativ 20 de milioane de euro (15 milioane pentru Florinel Coman şi 5 milioane de euro pentru Florin Tănase).

Viitorul, clubul din Liga 1 la care Gigi Becali a trimis cei mai mulţi bani pentru transferuri

Patronul FCSB a fost cucerit de câţiva jucători lansaţi de Gică Hagi, dovadă sumele pe care le-a plătit pentru transferuri. Viitorul a devenit astfel clubul din Liga 1 căruia Gigi Becali i-a plătit cei mai mulţi bani pentru transferuri, 9,3 milioane de euro.

Interesant este că celelalte cluburi de la care Gigi Becali a transferat cel mai mult fie s-au desfiinţat, fie au ajuns într-o situaţie financiară dezastruoasă.

Topul cluburilor la care Gigi Becali a trimis cei mai mulţi bani pentrut transferuri:

Viitorul - 9,31 milioane de euro
Poli Timişoara - 7,55 milioane de euro
Unirea Urziceni - 6,65 milioane de euro
Astra - 5,09 milioane de euro
Pandurii Târgu Jiu - 4,45 milioane de euro
CFR Cluj - 3,75 milioane de euro
FC Vaslui - 3,75 milioane de euro
Oţelul Galaţi - 3,5 milioane de euro
FCM Bacău - 3,45 milioane de euro
FC Botoşani - 2,94 milioane de euro

viewscnt
Articole similare