Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali dă lovitură după lovitură. FCSB vinde un nou titular! Jucătorul va avea un salariu URIAŞ pentru Liga 1

Gigi Becali dă lovitură după lovitură. FCSB vinde un nou titular! Jucătorul va avea un salariu URIAŞ pentru Liga 1galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali îşi freacă mâinile de bucurie. FCSB poate face profit cu Ionuţ Vînă în iarnă. Două cluburi din Grecia sunt interesate de serviciile sale.

Adus pentru 700.000 de euro de Gigi Becali la FCSB, Ionuţ Vînă îi poate aduce profit fotbalistului crescut de Viitorul Constanţa.

AEK Atena îl monitorizează pe jucătorul despre care Becali spune că s-a adaptat perfect cerinţelor de la FCSB. Cotat la 1.5 milioane de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, Vînă ar putea pleca de la FCSB la numai 6 luni de la sosirea de la Viitorul. Surse apropiate clubului susţin că Becali ar fi de acord cu o ofertă de 2 milioane de euro.

Momentan, grecii nu au înaintat o ofertă oficială pentru Ionuţ Vînă, dar ar urma să revină în iarnă cu una concretă. Un transfer al mijlocaşului ar fi posibil însă abia din vară, o situaţie care îi convine de minune lui Becali, convins că fotbalistul şi-ar putea creşte cota şi mai mult până atunci.

În vârstă de 24 de ani, Vînă are deja 14 meciuri la FCSB pentru care a reuşit să paseze decisiv de 3 ori. De altfel, în startul de sezon în care vicecampioana a dezamăgit profund, Vînă a fost unul dintre puţinii jucători care au jucat constant bine la echipa lui Becali, indiferent că pe bancă s-au aflat Andronache, Andone sau Vintilă.

Mijlocaşul adus de la Viitorul ar fi atras cu un salariu anual de 600 de mii de euro. Un salariu mult peste media din Liga 1 şi peste ceea ce câştigă acum la FCSB.

Concurenţă mare la AEK Atena. Vînă ar putea înlocui un fotbalist cotat de două ori mai bine ca el

AEK Atena nu se interesează întâmplător de Vînă. Căpitanul Petros Mantalos (foto jos) este pe picior de plecare. Mijlocaşul grec este dorit în Serie A, dar şi de West Bromwich Albion, acolo unde de altfel, ar putea ajunge din iarnă. El are o cotă de piaţă de 4 milioane de euro, dar AEK nu acceptă să-l vândă pentru mai puţin de 6.

Concurenţa este însă mult mai mare la formaţia greacă. AEK are jucători foarte valoroşi în linia de mijloc, acolo unde antrenorul Nikolaos Kostenoglou îi are la dispoziţie pe Andre Simoes şi Anel Sabanadzovic (mijlocaşi de profil defensiv) şi Konstantinos Galanopoulos, Nenad Krsticic, David Simao sau Paris Babis (mijlocaşi centrali). 

 Top 5 ”vânzări” FCSB

1. Nicuşor Stanciu 9.7 milioane de euro la Anderlecht
2. Vlad Chiricheş  9.5 milioane de euro la Spurs
3. Florin Gardoş 6.8 milioane la Southampton
4. Mirel Rădoi 6 milioane la Al Hilal
5. Bogdan Stancu 5 milioane la Galatasaray

Vînă nu ar prinde acest top, dar vânzarea sa ar aduce un profit important pentru patronul FCSB-ului. El ar depăşi totuşi vânzările unor jucător precum Claudiu Răducanu, Ovidiu Petre, Fernando Varela, Florin Niţă, Alexandru Bourceanu, Dorin Goian sau Mihai Pintilii. Romario Benzar este ultimul fotbalist vândut de Becali pentru 2 milioane de euro, la Lecce în Italia. 

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Ionuţ Vînă, conform transfermarkt.com

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalivînă 

viewscnt
Articole similare