Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali e gata să renunţe la Edward Iordănescu! El este antrenorul care se bucură şi de sprijinul lui Mihai Stoica şi care poate ajunge la FCSB

Gigi Becali e gata să renunţe la Edward Iordănescu! El este antrenorul care se bucură şi de sprijinul lui Mihai Stoica şi care poate ajunge la FCSBgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gaz Metan Mediaş a anunţat că nu este dispusă să renunţe la Edward Iordănescu, astfel că FCSB s-ar putea reorienta în perioada următoare. Un nume capată din ce în ce mai mult câştig de cauză pentru a ocupa banca roş albaştrilor.

Sosirea lui Edward Iordănescu la FCSB nu mai pare atât de sigură. O recunoaşte chiar patronul roş-albaştrilor, care susţine însă că va aştepta ca fiul fostului selecţioner al României să termine actuala stagiune cu Gaz Metan Mediaş. Chiar şi-aşa, Becali e pregătit: ”Un antrenor mare m-a căutat să bem o cafea” mărturisea finanţatorul grupării roş-albastre. De fapt, Becali are mai multe soluţii pentru banca tehnică. Ar dori totuşi un tehnician român la cârma echipei sale, care să fie atât valoros, cât şi dispus să lucreze cu el şi Mihai Stoica.

Cel mai des vehiculat nume în anturajul FCSB pare să fie cel al lui Walter Zenga, un tehnician liber de contract, cu care roş-albaştrii au reuşti să se îndrepte spre un titlu de campioni: ”Nu ştiu dacă e asimilat ca fiind român. Dar are cetăţenie, deci e român” spunea şi Mihai Stoica.

MM, partizanul lui Zenga

”Am avut o relaţie foarte bună la Steaua cu el. Mă bucur că a ieşit şi că s-a rezolvat pentru el. Este un bun prieten” mărturisea italianul, atunci când MM Stoica a fost eliberat din penitenciar.

„Normal că îmi doresc să mă întorc în România! Şi cu atât mai mult la FCSB! Gigi nu are nevoie să mă sune, pentru că ştie unde sunt!” explica Zenga în urmă cu câteva zile.

Italianul ştie că se bucură atât de simpatia lui Gigi Becali, cât şi de cea a lui Mihai Stoica. Dar lucrurile nu sunt tocmai clare. Rămas liber de contract după despărţirea de Venezia, italianul ar putea reveni la FCSB, dacă Mihai Stoica va reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa lui Becali.

Stoica ar prefera să lucreze cu un tehnician pe care îl cunoaşte bine şi de care este sigur că poate conta atât din punct de vedere tactic, cât şi al pregătirii fizice sau psihologice ale unor meciuri. Numărul 2 în club, nu respinge ideea de a lucra alături de Iordănescu Junior, dar e firesc mai interesat să colaboreze cu un om alături de care a lucrat la superlativ.

În plus, Zenga ar reveni mult mai experimentat în România. În ultimii ani, italianul a bifat succese importante în faţa unor antrenori de calibru precum Gian Piero Gasperini, Roberto Donadoni, Walter Mazzarri, Claudio Ranieri sau Davide Ballardini. S-a duelat inclusiv cu Mourinho sau Maurizio Sarri, iar filosofia italiană a fost mereu pe gustul lui MM Stoica.

Zenga ar vrea să revină. Becali nu e încă decis: ”Am multe variante!”

”Aş accepta să preiau o echipă din România, dar depinde cine mă sună şi ce proiect are. Nu m-a sunat domnul Gigi Becali, dar dacă mă sună eu sunt dispus. Eu când am fost la Steaua, domnul Becali niciodată nu s-a băgat la echipă. Să nu confundăm faptul că un antrenor discută cu patronul, dar patronul niciodată nu impune ceva antrenorului”, a declarat Zenga pentru prosport.ro.

Becali are însă ultimul cuvânt. E încântat de faptul că Walter Zenga vorbeşte bine limba română şi nu poate uita performanţele obţinute împreună cu antrenorul italian. În plus, Zenga este un adept al sistemului 4-3-3 pe care Becali îl vrea de atâta timp implementat la FCSB. Ceva îl reţine însă pe patronul roş-albaştrilor să mute decisiv pentru numirea sa.

Italianul a fost văzut în urmă cu o săptămână în România, a doua sa casă. Are posibilitatea de a continua în Italia, dar şi oferte din lumea arabă. Momentan nu a luat nicio decizie în privinţa viitorului său, dar simte că o revenire în România, la un club cu ambiţiile FCSB-ului, i-ar prinde foarte bine. În 2004-2005 el a câştigat titlul în Liga 1 cu fosta Steaua, iar în acelaşi sezon a eliminat Valencia din şaisprezecimile Cupei UEFA.

  • 18 echipe a antrenat Zenga în cariera sa care a început în 1998
  • 59 de ani are tehnicianul italian
  • 23 de victorii şi 8 remize a obţinut în sezonul 2004-2005 la fosta Steaua
  • 2 titluri de campion are Zenga în cariera sa, cu Steaua şi Steaua Roşie Belgrad

 Galerie foto

Afla mai multe despre: walter zengaedward iordănescugigi becali 

viewscnt
Articole similare