Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali i-a decis postul lui Alexandru Băluţă la FCSB. ”Am rămas şocat! Am spus-o clar” | EXCLUSIV

Gigi Becali i-a decis postul lui Alexandru Băluţă la FCSB. ”Am rămas şocat! Am spus-o clar” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Alexandru Băluţă (29 de ani) s-a transferat la FCSB, iar patronul echipei, Gigi Becali (64 de ani), a decis pe ce post va juca din acest moment.

La începuturile sale în fotbalul profesionist, Alexandru Băluţă a evoluat pe postul de mijlocaş lateral.

Treptat, la Universitatea Craiova a fost mutat în zonă centrală, iar randamentul său a fost din ce în ce mai bun.

Cifre mai bune pentru Băluţă în zonă centrală

Slavia Praga nu a fost convinsă de mutarea în centru, iar în sezonul 2018/2019 l-a folosit în flancul drept, fără prea mult succes: 2 goluri şi 2 pase decisive în 19 jocuri.

În ultimele patru sezoane (unul la Slovan Liberec + trei la Akademia Puskas), Alexandru Băluţă a fost din nou mutat în zona centrală a atacului, iar cifrele sale au devenit mai bune: a adunat 17 goluri şi 18 pase decisive.

Se pare că acesta a fost aspectul care i-a convins definitiv pe Gigi Becali şi Mihai Stoica că fotbalistul poate fi o soluţie pentru postul de inter (dreapta sau stânga), mai ales atunci când echipa domină şi are nevoie de viteză, clarviziune şi finalizare în ofensivă.

Conform afirmaţiilor lui Mihai Stoica, multă lume s-a grăbit să-l plaseze pe Alexandru Băluţă în flancul drept al ofensivei de la FCSB, post pe care acesta juca la ”începuturi” şi unde FCSB este foarte bine acoperită cu Andrei Cordea, Vali Gheorghe şi David Miculescu.

Am rămas şocat când am văzut că mulţi oameni care sunt plătiţi să analizeze şi mutările din fotbalul românesc care spuneau, dând dovadă de un diletantism feroce, cum am luat noi un jucător pe o poziţie pe care eram dublaţi, triplaţi, pe post.

Dragii mei, Băluţă a suscitat interesul Stelei (n.r. - FCSB-ului) din momentul în care a început să joace în zonă centrală. Nea Gigi Mulţescu i-a schimbat poziţia. L-a luat din extremă şi l-a jucat număr `9 fals`, `10`.  Am spus-o în emisiune.  I-aş ruga pe ceilalţi să ne urmărească emisiunile. Sunt gratis, pe Youtube.

Am spus clar că Gigi a considerat că variantele pe care le aveam la Olaru şi Edjouma, care erau Oaidă şi Nikolov, nu erau variante pe care şi le dorea. Îi dorea pe Djokovic şi Băluţă. Am spus asta clar.

Nu a jucat Băluţă extremă în ultimii ani. Îi avem acolo pe Octavian Popescu sau Florinel Coman. Dar Băluţă a venit ca să dubleze o poziţie foarte importantă: cea de inter”, a declarat Mihai Stoica,la Orange Sport.

FCSB vrea să-şi formeze două echipe

Cum ar arăta FCSB în sezonul următor: 

  • Târnovanu (Vlad/Maxim) - Pantea (Creţu), Ngezana, Dawa (Haruţ), Radunovic (Panţîru/ Pădurariu) - Şut (Lixandru, Ov.Popescu), Olaru (Băluţă), Edjouma (Djokovic) - Coman (M.Tănasă / Radaslavescu), Oct.Popescu (Cordea/ V. Gheorghe) - Compagno (Miculescu).

Afla mai multe despre: alexandru balutamihai stoica 

viewscnt
Articole similare