Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali investeşte o avere în altă parte! Finanţatorul FCSB, anunţ uriaş: "Ajut cât pot". Ce interes are

Gigi Becali investeşte o avere în altă parte! Finanţatorul FCSB, anunţ uriaş: "Ajut cât pot". Ce interes are

FCSB

Comentarii

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, un credincios convins, investeşte de mulţi ani bani în ţări din Africa. El a dezvăluit planul prin care ajută persoane din Uganda, Burundi şi Rwanda, iar acum se declară misionar.

Gigi Becali investeşte o avere în Africa. Cum îi ajută pe oamenii din Uganda, Burundi şi Rwanda

Omul de afaceri şi-a extins aria de interes în ultimii ani. Pe lângă afacerile din România şi echipa de fotbal pe care o finanţează, FCSB, Gigi Becali a făcut un pas pe baza credinţei sale. 

El şi-a pus la bătaie banii şi ajută persoane cu posibilităţi reduse din Uganda, Burundi şi Rwanda. În schimb, beneficiarii pot deveni preoţi ortodoxi, ca mai apoi să se întoarcă în ţările natale. 

"Am investit sute de mii de euro acolo. Le-am făcut de toate. În Uganda am început acum vreo şase, şapte ani. O măicuţă de culoare care trăia în România m-a sunat că are nevoie de 1.000 de euro şi de acolo a plecat totul. Am ajutat-o şi i-am spus să facem ceva pentru oamenii din ţara ei. Ea se ocupă în Uganda de toate. Aduc oameni de culoare de acolo, fac şcoală aici şi se fac preoţi ortodoxi. Le-am construit totul. Ştiţi că acolo nu au apă de băut? Apa nu este băut. Îi ajut şi eu cât pot", a spus Gigi Becali pentru Ziare.com.

"Am construit mănăstiri. Nu-i obligăm să se boteze. Doar cine vrea. Ei erau păgâni, nu aveau nicio religie. S-au botezat mulţi. Duc creştinismul acolo. Sunt misionar. Acolo scrie România şi George Becali. Am început şi în Burundi şi Rwanda acum doi ani. Pentru un călugăr am făcut acolo. Am trimis arhitecţi, ingineri. Numai vaccinurile pentru toţi oamenii pe care i-am trimis acolo m-au costat 30.000 de euro. Sunt români care gestionează totul", a mai spus finanţatorul FCSB pentru sursa citată. 

  • În Burundi, populaţia e majoritar creştină, în proporţie de 67%, 32% urmează religii locale, iar 1% e reprezentată de musulmani. 
  • În Uganda, 84% din populaţie e creştină, iar 13% urmează Islamul. 
  • În Rwanda, majoritatea populaţiei e creştină, iar 5% urmează Islamul. 

Gigi Becali şi-a mai făcut un plan, la care lucrează deja. În următorii ani, el plănuieşte să se mute în Vâlcea, acolo unde a ridicat o mânăstire. 

 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali africagigi becali ugandagigi becali burundigigi becali ortodox 

viewscnt
Articole similare