Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali îşi îndeplineşte visul! Moment ISTORIC pentru FCSB. Gruparea roş-albastră ar putea să nu mai aibă deloc fotbalişti străini în lot din stagiunea viitoare

Gigi Becali îşi îndeplineşte visul! Moment ISTORIC pentru FCSB. Gruparea roş-albastră ar putea să nu mai aibă deloc fotbalişti străini în lot din stagiunea viitoaregalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali este pe cale să-şi îndeplinească visul. FCSB este aproape de o bornă istorică. Gruparea roş-albastră ar putea să nu mai aibă deloc fotbalişti străini în lot din stagiunea viitoare.

Gigi Becali îşi îndeplineşte visul! Moment ISTORIC pentru FCSB

Un singur jucător străin mai are FCSB în lot în acest sezon. Este vorba despre grecul Aristidis Soiledis (29 de ani), cotat la 500 de mii de euro.

(foto: Soiledis este singurul jucător străin din lotul lui FCSB)

Soildeis mai are contract doar până în vară, astfel că gruparea patronată de Gigi Becali ar rămâne, cel puţin teoretic, fără niciun jucător străin în lot din sezonul viitor. Un vis mai vechi al patronului roş-albaştrilor, pe care şi l-a exprimat din nou, la una dintre ultimele sale intervenţii televizate:

"Nu mai iau jucători străini, deloc. Eu cheltui milioane de euro la Academie, cum să mai dau bani pe jucători, ce, sunt idiot? Mă vezi pe mine că mai dau milioane pe jucători, un milion, două milioane? Nu mai dau, tată, eu bani, milioane pe jucători! Toată crema fotbalului românesc este acum la FCSB, la Academie. Bine, mai are şi Gică. Are şi el, cred eu că suntem la egalitate cu el" a explicat Gigi Becali.

Dacă în sezonul 2015-2016, FCSB avea în lot, nu mai puţin de 13 jucători din străinătate, numărul acestora a început să scadă considerabil, de la an la an. În 2017-2018, FCSB mai avea doar şapte jucători străini în lot, pentru ca după trei ani, numărul lor să fie redus la minim.

Cum stă FCSB în comparaţie cu alte forţe din Estul Europei

Strategia latifundiarului din Pipera pare clară şi oarecum, lesne de înţeles. FCSB are deja în lot foarte mulţi jucători tineri, extrem de interesanţi, printre care Gabriel Simion, Cristian Dumitru, Robert Ion, Alexandru Pantea (foto jos), Ştefan Târnovanu, Octavian Popescu, Adrian Şut, Andrei Vlad, Robert Ion, Ovidiu Perianu sau Ştefan Cană. Mai mult decât atât, FCSB îi are împrumutaţi pe Răzvan Ducan, Ovidiu Horşia, Ianis Stoica sau Romeo Niţă, iar pe lista UEFA au mai fost înscrişi în acest sezon şi alţi jucători de perspectivă. La FCSB 2 evoluează de asemenea câteva tinere talente, printre care Rareş Trif, Andrei Istrate, Laurenţiu Ardelean sau Andrei Pandele.

Pe de altă parte, echipele cele mai puternice din campionatele cu care România se poate bate poate de la egal la egal, adoptă o strategie diferită. Slavia Praga sau Viktoria Plzen din Cehia au câte şapte jucători străini în lot, BATE Borisov din Belarus are opt, Maribor din Slovenia are şapte, Dinamo Zagreb din Croaţia are 16, la fel ca şi Legia Varşovia. Mai aproape de noi, Ferencvaros, formaţie care lasă o impresie bună în actuala ediţie de UEFA Champions League are 18 jucători străini în lot, iar Partizan Belgrad din Serbia vine cu opt jucători străini. Rivala lui Partizan, Steaua Roşie Belgrad are nu mai puţin de 12 jucători străini în lot. Bulgarii de la Ludogoreţ Razgrad au şi ei, nu mai puţin de 16 jucători străini în lot.

Probabil că doar timpul va decide dacă Gigi Becali procedează sau nu corect în acest moment. Momentan, la nivel intern, FCSB joacă cel mai bun fotbal din competiţia internă şi pare principala favorită la titlul de campioană a Ligii 1.

Cei mai bine cotaţi jucători U23 de la FCSB

  • 1. Florinel Coman 5.5 milioane euro
  • 2. Dennis Man 5 milioane euro
  • 3. Darius Olaru 1.6 milioane euro
  • 4. Dragoş Nedelscu 1 milion euro
  • 5. Gabriel Simion 850 de mii de euro

Cei mai bine cotaţi jucători U19 de la FCSB

  • 1. Cristian Dumitru 250 de mii de euro
  • 2. Alexandru Pantea 200 de mii de euro
  • 3. Ovidiu Perianu 150 de mii de euro 

Panduru pariază pe tinerii de la FCSB: ”De ce să nu dai 3-4 milioane acum pe Octavian Popescu?”

Emisiunea Minutul 91 de luni seară a analizat etapa din Liga 1 şi ultimul meci al rundei dintre Gaz Metan şi FSCB (2-3). A fost un meci care l-a scos din nou la suprafaţă pe Octavian Popescu, noua perlă de la FCSB.

Popescu şi Moruţan au condus de fapt discuţia din studiou spre o dezbatere interesantă între moderatorul Dan Udrea şi invitaţii săi, Basarab Panduru, Cornel Dinu şi Cristi Balaj. Aceştia au atins un subiect sensibil pentru fotbalul românesc: felul în care cluburile din România vând jucători tineri în străinătate.

”Mă uitam că în această seară (n.r luni) joacă Wolverhampton, club care a plătit 40 de milioane de euro pentru Fabio Silva, de la FC Porto, un jucător de 18 ani. Un jucător pe care nici măcar nu l-ai văzut, poate doar la Under 18. De ce nu vede nimeni într-un jucător al nostru? Poate Popescu, poate Moruţan...nu să dea 40 de milioane, dar măcar de zece ori mai puţin. Să vină să dea cineva să spună eu dau 4 milioane de euro pe Popescu. Să spun, îţi dau în plus la nu ştiu câte meciuri jucate pe an. Eu nu aş da 40 de milioane pe un jucător care nu a jucat absolut deloc. Ok, portughezii fac lucruri mari de tot, dar dai 40 de milioane pe un jucător care are un anumit talent? Păi atunci de ce să nu dai 3-4 milioane şi pe un jucător român de 18 ani” a mărturisit Panduru.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalifcsb,  

viewscnt
Articole similare