Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali l-a chemat URGENT la FCSB, apoi a renunţat la serviciile sale. Jucătorul a ajuns de nerecunoscut

Gigi Becali l-a chemat URGENT la FCSB, apoi a renunţat la serviciile sale. Jucătorul a ajuns de nerecunoscut

Fotbal

Comentarii

Mijlocaşul Ovidiu Horşia (19 ani) nu-şi mai găseşte cadenţa ce l-a propulsat în lista celor mai talentaţi tineri fotbalişti români, în tricoul celor de la Poli Iaşi. FCSB l-a "repatriat", însă l-a trimis să acumuleze experienţă la Gaz Metan Mediaş, acolo unde are parte de o experienţă total neaşteptată şi neplăcută pentru el.

Sezonul trecut, Ovidiu Horşia a fost împrumutat de FCSB la Poli Iaşi, acolo unde a jucat 34 din cele 38 de meciuri în Liga 1, reuşind să marcheze de 4 ori şi să ofere 3 pase de gol. La doar 18 ani, Horşia avea cifre impresionante, iar Gigi Becali era încântat de jucătorul său. Oficialii clubului FCSB l-au anunţat pe fotbalist că din această vară se vor baza pe el, lucru confirmat şi de fotbalist.

"Da, m-au sunat, dar încă nu e nimic concret. (Te vor înapoi?) Da, sunt şanse, dar acum sunt cu gândul aici, ca să facem mai multe puncte şi să ieşim de acolo”, declara Horşia, la finele lunii iunie, după o înfrângere a celor de la Iaşi, scor 0-1 cu FC Voluntari.

Preferatul lui Mihai Teja

Ovidiu Horşia a ajuns la Poli Iaşi datorită lui Mihai Teja, un apropiat al lui Gigi Becali, care l-a rugat pe patronul celor de la FCSB să nu-l mai trimită la Clinceni, acolo unde evoluase cu un sezon în urmă, ci să-l trimită în Copou, acolo unde era antrenor.

"Horşia este un copil extraordinar, un fotbalist, un băiat cu un caracter senzaţional. Chiar dacă la început poate că nu a vrut să vină, deoarece nu ştia la ce echipă se duce, ştia de aceste probleme care au apărut în ziar, problemele de la Iaşi. Am reuşit până la urmă să vorbesc cu el şi să fiu sincer i-am dat telefon direct lui Gigi Becali şi l-am rugat frumos să mi-l dea. Îi mulţumesc că mi l-a dat pe Horşia", a declarat Mihai Teja.

Horşia a fost păstrat la FCSB, pentru scurt timp

Ovidiu Horşia a fost păstrat de FCSB în lot, în acest sezon, însă a fost folosit mult mai puţin decât s-ar fi aşteptat cineva. A prins doar 47 de minute în meciul cu Backa Topola, din preliminariile Europa League, şi 45 de minute într-o victorie a FCSB-ului în Liga 1, scor 3-0, cu FC Argeş. Fotbalistul nu a mai arătat deloc forma de la Iaşi, iar acest lucru i-a determinat pe conducătorii echipei să-l împrumute din nou, de data aceasta la Gaz Metan Mediaş.

Gaz Metan Mediaş avea nevoie de un jucător de calitate, care să se încadreze în regula "U21", iar FCSB  a fost de acord cu transferul, mai ales că jucătorul ar putea căpăta mai multă experienţă şi se poate întoarce la club mai puternic din toate punctele de vedere.

Scos de pe teren în minutul 27, înlocuit de un portughez de 30 de ani

Cu toate acestea, Horşia nu primeşte de la antrenorul celor de la Gaz Metan, Jorge Costa, tratamentul la care se aştepta în momentul transferului. În prima etapă ca jucător al Mediaşului, Horşia a fost ţinut pe banca de rezervă pe toată durata partidei cu Chindia (scor 0-1), iar vineri, în meciul de acasă cu FC Botoşani, Ovidiu Horşia a fost schimbat după doar 27 de minute. În locul său a fost introdus un atacant portughez, de 30 de ani, Ze Manuel. Raţiunile tehnicianului nu sunt unele doar tactice. Este clar faptul că nu are încredere în fotbalistul român, aşa cum are în conaţionalul său cu experienţă.

Într-un final, Gaz Metan a pierdut meciul contra moldovenilor, scor 1-2, însă perspectivele lui Ovidiu Horşia la noul club nu sunt unele foarte strălucitoare. Fotbalistul se poate întoarce la FCSB şi, eventual, să fie împrumutat la o altă formaţie, unde să joace mai mult. În acest sezon, FIFA a ales să mărească numărul de echipe pe care un jucător le poate reprezenta într-un singur sezon, la trei. Horşia a jucat deja la două: FCSB şi Gaz Metan.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare