Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali, mutarea la care nimeni nu se aştepta. Ladislau Boloni, antrenor! Detalii necunoscute de la negocieri

Gigi Becali, mutarea la care nimeni nu se aştepta. Ladislau Boloni, antrenor! Detalii necunoscute de la negocierigalerie foto

FCSB

Comentarii

MM Stoica a dezvăluit la Realitatea Sportivă că Gigi Becali a fost foarte aproape să-l aducă antrenor la echipa sa pe Ladislau Boloni.

Omul care face senzaţie acum pe banca lui Antwerp, putea ajunge să lucreze cu Gigi Becali la FCSB. Discuţiile au fost foarte avansate şi s-au petrecut în 2011, atunci când Boloni a ales să meargă până la urmă în Grecia, la PAOK Salonic.

La Realitatea Sportivă, Mihai Stoica, apropiat al lui Gigi Becali şi manager general la FCSB la acea vreme a confirmat discuţiile cu Loţi Boloni, un nume uriaş în istoria Stelei: ”Am negociat mult, am fost la un pas să-l aducem pe Loţi Boloni. Gigi îşi dăduse clar acordul, era de acord cu toate condiţiile impuse. Iar oferta era uriaşă pentru România. Boloni a ales PAOK Salonic, ba chiar pe un salariu mai mic. Când am aflat pe ce salariu s-a dus acolo, nu ne-a venit să credem” a dezvăluit MM Stoica, pentru sursa citată.

El a mai explicat: ”Boloni avea toate argumentele. Un antrenor uriaş, care a cucerit titlul în Portugalia cu Sporting Lisabona şi în Belgia cu Standard Liege. Atenţie, nu vorbim de echipe ca FC Porto, Benfica sau Anderlecht. Cu acele echipe e mai uşor să câştigi titlul. Cu echipele cu care a câştigat el, mult mai greu” a mai adăugat MM Stoica.

Boloni i-a atacat şi pe MM Stoica şi pe Gigi Becali

Fostul selecţioner al României a vorbit pentru Libertatea pe finalul anului trecut. El i-a atacat dur, atât pe Mihai Stoica, cât şi pe Gigi Becali: ”Păi când manager sportiv este Stoica, unul care abia a ieşit din puşcărie, iar altul nu a trecut Dunărea în viaţa lui, decât când i s-a înfipt undiţa pe malul bulgăresc (n.r. se referă la Gigi Becali), dacă eşti la nivelul ăsta, nu trebuie să ai exigenţe!” mărturisea Boloni. El a confirmat şi negocierile de atunci cu echipa lui Gigi Becali: ”E adevărat. Au fost discuţii, de acum foarte mult timp, acum 8-10 ani cred, m-a sunat MM Stoica. Steaua avea nevoie de un răspuns foarte rapid de la mine, ca de obicei. Şi nu au avansat discuţiile” a mărturisit Loţi Boloni.

 După negocierile cu FCSB, Boloni a mers la PAOK Salonic, apoi a mai antrenat echipele Al Khor, Al Ittihad şi Royal Antwerp. În Belgia este considerat ”antrenorul miracol” după ce a dus o formaţie nou promovată în Cupele Europene şi a ajutat la stabilizarea financiară a clubului.

În cariera sa de antrenor, fostul selecţioner al României a reuşit promvoarea cu Nancy în Ligue 1 în 1998, a câştigat titlul, cupa şi supercupa în Portugalia, titlul şi două cupe în Beglia, dar şi Liga Campionilor în Golf în 2007. 

viewscnt
Articole similare