Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali nu l-a lăsat să plece la o câştigătoare de Liga Campionilor, apoi avea să regrete. La 37 de ani, fotbalistul s-a întors pe gazon

Gigi Becali nu l-a lăsat să plece la o câştigătoare de Liga Campionilor, apoi avea să regrete. La 37 de ani, fotbalistul s-a întors pe gazon

Fotbal

Comentarii

Fostul fundaş dreapta al celor de la FCSB, polonezul Pawel Golanski (37 de ani), s-a întors pe terenul de joc după o pauză de trei ani.

Pawel Golanski, fost jucător la FCSB între 2007 şi 2010, s-a întors pe terenul de joc. Nu va mai evolua la cel mai înalt nivel, ci la unul de amantori, pentru LKS Rozyc, formaţie care activează în eşaloanele inferioare ale oraşului Lodz, acolo unde va avea adversară echipa secundă a celor de la Widzew Lodz.

Pawel Golanski se retrăsese din activitate în 2017, după o carieră frumoasă, în care jucat pentru  LKS Lodz, Legia Varşovia, Korona Kielce, FCSB, ASA Târgu Mureş, Gornik Zabrze şi Chojniczanka, acolo unde îşi agăţase ghetele în cui

În plus, are 14 prezenţe în tricoul primei reprezentative a Poloniei. În vara anului 2008, din postura de jucător al celor de la FCSB, Pawel Golanski a avut cea mai mare cotă de piaţă din cariera sa, de 1.750.000 milioane de euro.

"Nu a fost uşor. Mai târziu, Gigi a zis că sunt foarte bun, şi din acest motiv nu m-a lăsat să plec la Porto, unde a ajuns Săpunaru Când am plecat de la Steaua, m-a invitat la palat, am dat mâna cu el, i-am zis că au fost trei ani senzaţionali. Îl ştim pe Gigi Becali. Lui îi place să vorbească tot timpul, ăsta e stilul lui, dar a băgat mulţi bani în Steaua şi a ajutat mult", a declarat Golanski, în urmă cu câteva luni, pentru Prosport.

Pawel Golanski a jucat la FCSB timp de trei sezoane, în perioada 2007-2010, timp în care a adunat 74 de meciuri, trei dintre ele în grupele Ligii Campionilor. În 2007, Golanski a fost achiziţionat de la Korona Kielce în schimbul a 1,3 milioane de euro, fiind unul dintre cei mai costisitori fundaşi din era Gigi Becali.

Gafa lui Gigi Becali

În vara lui 2008, FC Porto plătea celor de la Rapid Bucureşti în schimbul lui Cristi Săpunaru, cinci milioane de euro. La acea vreme, cota de piaţă a polonezului cu 14 meciuri la naţionala de seniori a ţării sale era de două milioane de euro, iar FCSB putea obţine în schimbul fotbalistului o sumă cel puţin dublă. Cu toate aceastea, Gigi Becali a refuzat orice negociere cu FC Porto, iar la doi ani distanţă, Pawel Golanski a fost îndepărtat de la club, liber de contract, la Korona Kielce.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare