Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali nu se bagă aici! Cei doi oameni care conduc din umbră la FCSB. Proiect uriaş în club

Gigi Becali nu se bagă aici! Cei doi oameni care conduc din umbră la FCSB. Proiect uriaş în club

FCSB

Comentarii

Cornel Dinu a devenit un admirator al proiectului lui Gigi Becali la FCSB. Pentru Telekom Sport, fostul antrenor de la Dinamo a dezvăluit numele celor care conduc academia clubului din Berceni, de unde ar urma să crească fotbaliştii pe care finanţatorul să-i vândă pe milioane de euro.

Octavian Popescu, Mihai Udrea, Alexandru Pantea, Gabriel Simion, Ovidiu Perianu sau Adrian Niţă sunt câţiva dintre fotbaliştii care au făcut pasul la prima echipă a FCSB-ului din academica clubului. De proiectul în care a investit Vasile Geambazi se ocupă şeful Centrului de Copii şi Juniori din cadrul clubului FCSB, Ilie „Bebe” Alexe, şi preşedintele Valeriu Argăseală, despre care Cornel Dinu a avut cuvinte de laudă. 

Gigi Becali are încredere ei! Cornel Dinu, despre cei doi oameni care conduc la FCSB

Cornel Dinu a afirmat, din nou, că îşi doreşte ca FCSB să câştige titlul în Liga 1, datorită tinerilor fotbalişti români care au apărut în echipa antrenată de Toni Petrea. Dinu a continuat şi a dezvăluit că doi dintre conducătorii din academie, Ilie „Bebe” Alexe şi Valeriu Argăseală, sunt cei responsabili de "producţia" de fotbalişti. 

"M-aş bucura ca Steaua, FCSB, să câştige campionatul, pentru că joacă mulţi fotbalişti crescuţi din propria pepinieră, e un exemplu pentru celelalte echipe din campionat. 

Noi tot discutăm şi se spune atât de des academii de fotbal. La noi nu se face şcoală, decât la câteva academii se face, la majoritatea academiilor nu se produce. Singura care a produs în ultimii ani e academia FCSB-ului, din Berceni, care e bine îngrijită de Bebe Alexa, un băiat crescut alături de Teja la Coverciano. Alexa cu Valeriu Argăseală stau de dimineaţa până seara acolo", a declarat Cornel Dinu, în cadrul emisiunii Minutul 91.  

Într-o intervenţie din urmă cu două luni, fostul antrenor de la Dinamo aprecia şi implicarea nepotului lui Gigi Becali, Vasile Geambazi: "Totul, cu ajutorul deosebit al unui tip care pare diferit total de unchiul lui, e vorba despre Vasile Geambazi, care el finanţează şi care mi s-a părut un băiat de mare bun simţ, de mare probitate comportamentală. Ca să vedeţi puterea inventivă şi că promit aceşti jucători... Când vor ajunge să fie stăpâni când dau drumul la minge, când au spaţiu, de acolo apare clasa. Eu cred în aceşti jucători şi fotbalul are aceşti jucători în lume, dar, la noi, sunt din ce în ce mai puţini", susţinea Cornel Dinu.

Cornel Dinu, despre problemele de la nivelul copiilor şi juniorilor în fotbal românesc

"Ca să creşti jucători trebuie să ai pasiune pentru fotbal, pasiune. Pe lângă şcoală, cu toată pandemia asta, nu ştiu dacă în Bucureşti mai sunt efectiv cinci, şase academii în Bucureşti. 

Iniţierea e total greşită în fotbalul nostru. Copilul învaţă prin mimetism. Cei care conduc aceste sinecuri de a scoate bani prin nişte cotizaţii, sume de participare, aceştia nu sunt foşti jucători decât într-o mică proporţie. E înfiorător că cei care-i instruiesc pe aceşti copii nu ştiu să-i instruiască primar pe aceşti copii, lovirea balonului... De asta suntem în halul ăsta", a adăugat Cornel Dinu în cadrul aceleiaşi intervenţii. 

Cu trei străini în lot, Risto Radunovic, Aristidis Soiledis şi Ante Vukusic, FCSB se luptă cu şanse mari pentru câştigarea titlului Ligii 1. Echipa lui Gigi Becali a intrat în play-off de pe primul loc, fiind urmată de CFR Cluj şi U Craiova. 

VIDEO Minutul 91 | Analiza lui Cornel Dinu 

viewscnt
Articole similare