Experiențe împreună.
You are here:

Gigi Becali, o nouă super lovitură! Jucător din naţională, GRATIS la FCSB. Explozie de bucurie printre fani

Gigi Becali, o nouă super lovitură! Jucător din naţională, GRATIS la FCSB. Explozie de bucurie printre fanigalerie foto

FCSB

Comentarii

Internaţionalul din Guinea, Boubacar Fofana poate ajunge gratis la FCSB, formaţie patronată de Gigi Becali.

"Îmi place de mijlocaşul lui Gaz Metan Mediaş, Fofana". Aşa a început telenovela transferului lui Boubacar la FCSB, fotbalist care joacă în naţionala statului Guinea. Doar că ceea ce a început promiţător s-a transformat pe parcurs într-un eşec de proporţii.

Gigi Becali a recunoscut interesul pentru fotbalistul care a impresionat în tricoul Gazului, în special în mandatul lui Edward Iordănescu.

Dar mutarea lui Fofana la FCSB nu s-a mai produs din varii motive. Unul dintre motivele care a împiedicat transferul fotbalistului la FCSB a fost pandemia de coronavirus care a întrerupt nu doar campionatul ci şi orice alte negocieri pentru transferuri. Un alt motiv, conform patronului de la FCSB au fost pretenţiile impresarilor lui Fofana.

"Când intră impresarii pe fir şi vor comisoane, eu, la revedere, mă retrag. Eu fac dreptatea. Te cunosc pe tine, jucător, da, bun, te iau pe tine. Dar tu ce eşti, impresar, avocatul jucătorului? Păi ia bani de la el, nu de la mine. Tu te baţi cu mine şi eu să-ţi dau bani ţie! Ai ceva la cap? Tu eşti în tabăra cealaltă, cu care negociez. Dacă eu îi dublez salariul jucătorului, de la 6.000 la 12.000, şi îl aduc şi la FCSB să joace, cum să mai dau şi la impresar", declara Gigi Becali la acea vreme.

Gigi Becali, o nouă SUPER lovitură! Jucător din naţională, GRATIS la FCSB. Reacţia fanilor

Iniţial, FCSB trebuia să plătească o sumă de bani pentru transferul lui Fofana. Cum fotbalistul a rămas între timp liber de contract, el ar putea ajunge la formaţia lui Gigi Becali în calitate de jucător liber de contract.

A confirmat-o chiar Fofana, într-un interviu pentru Mediafax: "Uşa rămâne deshisă. Acum sunt liber, merg în Portugalia şi vom vedea. Poate reîncep negocierile cu FCSB. Este important ca echipa care mă doreşte să considere că am calităţile care să o ajute. Sunt deschis la discuţii şi vreau să revin în România" a spus mijlocaşul originar din Guinea.

Fotbalistul a fost remarcat şi de fanii grupării roş-albastre după meciul direct disputat în iunie, pe Arena Naţională. Mediaş a plecat cu o remiză după golurile lui Buş (proaspăt transferat de FCSB) şi Juel Nielsen, iar fanii au remarcat pe Facebook prestaţia bună a duo-ului, Fofana-Buş. Cei doi, ar putea fi din nou coechipieri, dar la FCSB.

Cine este Boubacar Fofana, transferul pe care FCSB şi Gigi Becali îl pot face acum gratis

S-a născut la Conakry, iar în urmă cu câteva zile a împlinit 30 de ani. Un mijlocaş defensiv extrem de puternic, care măsoară 1.93 metri, Fofana a început să joace fotbal în Portugalia, la Pinhalnovense. Se întâmpla în 2008, după ce fotbalistul originar din Guinea îşi definitiva junioratul.

Până in 2011, traseul lui Fofana a însemnat o luptă pentru afirmare în tricoul unor echipe mici din Portugalia. S-au mai înscris pe listă, Pariense şi Gondomar.

În 2011 bifează prima experienţă în afara Portugaliei, când alege să joace un sezon în Turcia, la Kartalspor. Nu s-a simţit extraordinar acolo, iar din 2012 a revenit în ţara care i-a servit drept a doua casă, Portugalia. Semnează cu Tondela şi aici îsi dă cu adevărat drumul la joc. În două sezoane bifează 52 de prezenţe pentru gruparea lusitană şi atrage atenţia echipei de primă ligă, Nacional.

Este momentul cel mai de vârf al carierei lui Boubacar Fofana. Ajuns la Nacional de Madeira, fotbalistul intră în vederile selecţionerului din Guinea şi este convocat inclusiv pentru Cupa Africii. Nu mai puţin de 15 selectii bifează Fofana la echipa naţională în primii doi ani de la prima sa convocare. Plecarea de la Nacional la Al Ettifaq il scoate însa din vederile primei reprezentative, acolo unde revine în 2018 când Boubacar Fofana semnează din nou cu o echipă de prima ligă din Portugalia, Moreirense. În acelaşi an, Gaz Metan Mediaş îl aduce liber de contract şi dă o adevărată lovitură.

Fofana se adaptează rapid şi lasă impresia unui tanc, menit să măture tot în faţa apărării. Este puternic, reactiv şi intuitiv. Are capacitate de efort şi o ambiţie pe măsură. "În România a renăscut" sublinia şi presa din Portugalia, acolo unde Fofana este un jucător cunoscut.

viewscnt
Articole similare
Piscina nu le ajunge. David si Victoria Beckham isi sapa un lac pe mosia de 7 milioane de euro