Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, "ofertă uriaşă"! S-a uitat în curtea Rapidului şi l-a contactat personal. Alegere istorică între rivale | EXCLUSIV

Gigi Becali, "ofertă uriaşă"! S-a uitat în curtea Rapidului şi l-a contactat personal. Alegere istorică între rivale | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, autorul versurilor echipei Rapid Bucureşti, a povestit cum poetul i-a refuzat pe Gigi Becali şi Nicolae Badea, care i-au cerut să le facă un imn pentru FCSB, respectiv Dinamo.

De ce a refuzat Adrian Păunescu să compună pentru Dinamo şi FCSB

În pragul inaugurării noului stadion Rapid, Andrei Păunescu a rememorat cum tatăl său a refuzat oferte "impresionante" din partea rivalelor bucureştene. Deşi la mijloc au fost bani mulţi din partea afaceriştilor, Adrian Păunescu i-a refuzat, motivând că "nu pot să mă prefac că iubesc ceea ce nu iubesc". 

La începutul acestui secol, FCSB şi Dinamo au dorit un imn cu care să-i mişte pe suporteri, dar cele două echipe nu l-au putut îndupleca pe Adrian Păunescu, cel care a compus şi imnul Universităţii Craiova. 

"Tata a avut în toţi anii de după '90 o relaţie extraordinară cu Nicolae Badea, care, la un moment dat, a devenit preşedintele clubului Dinamo. De la un moment dat a avut o relaţie foarte bună cu Gigi Becali, în anii în care Gigi Becali se afirma în viaţa publică. Amândoi s-au simţit bucuroşi să fie în preajma unui om ca Adrian Păunescu.

Când fotbalul a devenit un mare fenomen de afaceri, după 2000, Nicolae Badea, Gigi Becali, care reprezentau Dinamo şi FCSB au început să vadă că le lipseşte exact ceea ce Craiova şi Rapidul aveau. I-au spus pe rând <<Scrieţi-ne un imn>>. 

Şi tata, că să rezum, să parafrazez, că nu pot da citatul întreg, le-a transmis următoarea idee <<Vă preţuiesc pe amândoi, dar nu pot să mă prefac că iubesc ceea ce nu iubesc>> . Deşi ofertele au fost uriaşe, au fost impresionante, le-a mulţumit pentru ele. Oferte pe care niciodată nu le-a primit şi nu s-a pus problema la Craiova şi la Rapid, pe care le-a scris din inimă, fără contracte, fără bani. Deşi ofertele acelea au fost frumoase, nu au putut fi acceptate", a declarat Andrei Păunescu pentru Telekom Sport. 

"Imnul Craiovei sau imnul Rapidului? Care e cel mai frumos?"

Fiul poetului a făcut o compariţie între imnurile Universităţii Craiova şi Rapid Bucureşti şi a tras câteva concluzii. 

"Strict ca imn sportiv, ca deschidere, ca simplitate şi ca luminozitate muzicală, imnul Rapidului este cel mai frumos. Este un imn sportiv, perfect, scris ca la carte. Imnul Craiovei este un mare cântec, este un mare cântec pentru o provincie istorică şi are şi componenta sportivă. Fiecare este pe locul întâi în felul său", a mai spus Andrei Păunescu pentru Telekom Sport. 

Sâmbătă, giuleştenii vor inaugura noul stadion. Rapid Bucureşti a anunţat lista lungă cu invitaţii care vor lua parte la eveniment. 

Adrian Păunescu a compus imnul Rapidului alături de Victor Socaciu, cel care a decedat pe finalul anului 2021.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbrapidimn rapidadrian paunescuvictor socaciuimn universitatea craiova 

viewscnt
Articole similare